Αρχικά στήσε το φίλτρο ως εξής: Θα βάλεις αρχικά Ενυδρειακό υαλοβάμβακα (filter wool), μετά βάλε ενεργό άνθρακα (για μερικές μέρες) προκειμένου να τραβήξει ό,τι "βλαβερό" μπορεί να υπάρχει στο νέο υπόστρωμα και τα κέλυφη. Κατόπιν βάλε υλικά για μηχανικό φιλτράρισμα (σφουγγάρια ή άλλο μηχανικό υλικό) και τέλος βάζεις το βιολογικό υλικό (substrat pro). Αυτά θα μπουν με σειρά είσοδος προς έξοδο. Δηλαδή...
Είσοδος νερού στο φίλτρο απο ενυδρείο
Filter Wool
Εν. άνθρακας (προεραιτικά)
Μηχανικό υλικό
Βιολογικό υλικό
Έξοδος νερού προς ενυδρείο
Την άμμο, την πλένεις καλά και την βάζειςστο ενυδρείο. Τα έλυφη αφού τα καθαρίσεις απο βρώμα κλπ, τα ξεπλένεις καλά, τα βράζεις (όχι πολύ βράσιμο για να μην σου σπάσουν) και τα ρίχνεις μέσα επίσης.
Όσον αφορά το στρώσιμο, είναι καθαρά δικό σου θέμα. Ο καλύτερος τρόπος και πιο σίγουρος είναι με αμμωνία και συνεχείς μετρήσεις. Τώρα, αν θες να ρίξεις μέσα κανα χρυσόψαρο και να στρώσεις ταλαιπωρόντας το και κατόπιν αν τα καταφέρει τελικά και επιζήσει.... τί το κάνεις το ταΐζεις σε καμια γάτα;
Μιας και να το χαρίσεις θα είναι δύσκολο να το δώσεις. Είτε σε χομπύστα, είτε σε μαγαζί.
Είναι καθαρά ηθικό ζήτημα.
Όσον αφορά τις τιμές, θα πρότεινα να μην ρίξεις μέσα ότι χημικό. Δεν ξέρεις τί μπορεί να προκαλέσει και πόσο σταθερότητα θα προσφέρει μιας και μιλάμε για ένα μικρό σύστημα όπου η διατήρηση σταθερότητας είναι δύσκολο.
Προσάρμοσε στο aquascaping σου μερικές ασβεστολιθικές πέτρες και, ανάλογα με τις μετρήσεις, προσθέτεις και λίγο σπασμένο κοράλλι στο φίλτρο και/ή λίγο μαγειρική σόδα για να ανεβάσεις κατά κύριο λόγο το ΚΗ και λίγο ίσως το pH.
|