Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Ορεξη που την εχετε βραδιατικα....
Εγω θα πω στο θαναση να παρει νερο απο τη βρυση, να το αφησει 12 ωρες σε ενα καθαρο κουβα (του ενυδρειου) και να μετρησει μετα ΚΗ, GH και μετά Ph, μπας και παρουμε καμμια ιδεα τι κανουν εκει στη Συρο. Επιπλεον, αν υπαρχει TDS meter να μας πει και τι αγωγιμοτητα βρισκει.
Παντως ο μπουσουλας του 30% δεν εχει βγει μονο απο το ph.. Εξαλλου αμα αλλαζεις με νερο βρυσης σπανιως ειναι διαφορετικό.
Οσο για τους υπολογισμους σας, δεν λεω, μια χαρα ειναι αλλα στο ιδιο συμπερασμα θα καταληγαμε αν απλα υπολογιζαμε τη μεταβολη του KH λογω αναμιξης, μια μικρη (φυσικη) διαλυση Co2 και μετα το πινακακι....
|
καλησπερα!!! παιδια διαβασα ολα οσα γραψατε και δεν εχετε αδικο ουτε ειναι λαθος αυτα που λετε...
να πω κατι...
οταν κανω αλλαγη στο ενυδρειο μου μετραω μετα να δω τι ph εχω και για να πω την αληθεια ειναι το μονο που πετραω σε καθε αλλαγη, παντα το βρισκω στα ιδια επιπεδα οποτε δεν εδωσα βαση να μετρισω την βρυση...
αυτο εγινε επιδη τωρα ετοιμαζω ενα μικρο για γαριδες και ηθελα να δω τι γινετε...
οταν κανω αλλαγη ξεχασα να πω οτι το φρεσκο νερο για να μπει στο ενυδρειο κανει περιπου 20 λεπτα...
ισως αυτος να ειναι και ο λογος που δε βλεπω διαφορα στο ph, δεν ξερω...
πηγα σημερα στο εργοστασιο να ρωτησω και μου ειπαν οτι τα φιλτρα που εχουν στο εργοστασιο βγαζουν παντα 6 ph...
αλλα λογο το οτι ηταν πολυ παλιες ολο το δυκτιο ( ηταν με κεραμικες σωλινοσεις) αλλαζε πολυ μεχρι να φτασει στα σπιτια και οσο πιο μακρυα ηταν το καθε σπιτι αλλαζε πιο πολυ...
μου ειπαν οτι τωρα που αλλαξαν ολο το δυκτιο με σηλλικονουχες σωληνες
το νερο αλλαζει ph μονο αν το σπιτι ειναι πολυ μακρυα απο το εργοστασιο...
εγω που ειμαι περιπου στα 2 χιλιομετρα δεν αλλαζει καθολου και ετσι θα μεινει...
παντος κατι αλλο που παιζει μεγαλο ρολο στο ενυδρειο με τις κιχλιδες ειναι οτι εχει μεσα 120 κιλα αμμο θαλλασης και αλλα 80 κιλα τραγανα οποτε καταλαβενεται οτι οτι ph και να μπει με αργο ρυθμο αδυνατη να μεινει τοσο χαμηλα...
παντος το ενυδρειο με τις γαριδες δεν θα με δυσκολευει καθολου τωρα... και το ειχα αγχος....