Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gryzor
....Ίσως είναι καιρός να επενδύσω... ποιο είναι το κόστος πάνω-κάτω;
......Γιατί αν ήταν....? Δεν είναι δηλαδή; Όχι τίποτε άλλο, εμένα για υαλοβάμβακας μου μοιάζει, και έχω διαβάσει επανειλλημένως για υαλοβάμβακα... Αν με το καλό τα κατεφέρει ο ψαρούλης θα κάνω όσα μου λές...
....Δεν φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα (δεν κρύφτηκε καν, καθόταν και κοίταζε), ενώ αμέσως μετά άρχισε να παίζει ανάμεσα στα φυλλώματα...
....μαζί με την αλλαγή νερού με απιονισμένο (υποθέτω δεν είναι χλωριωμένο, σωστά  ......
|
Κατ'αρχην περαστικα στο σκληρο καρυδι.
1. Δεν ξερω ποσο εχουν παει οι τιμες τωρα, γιατι εχουν τρελλαθει καποια μαγαζια και καλο ειναι να ρωτησεις μερικα πριν.
Εγω τα ειχα παρει ολα το Νοεμβρη του 2007,
Για τον ελεγχο των τιμων του κυκλου του αζωτου:
Ammonia Test Kit
Nitrate Test Kit
Nitrite Test Kit
για τις σκληροτητες:
GH & KH Test Kit
Το τεστ της οξυτητας του νερου
(pH) δεν βρισκω το λινκ να στο δωσω.
Εχει μονο high range pH που δεν σε ενδιαφερει.
Τεσπα τα πηρα ολα γυρω στα 65€
ΟΜΩΣ

υπαρχει το
μαστερ κιτ που το βρηκα στο ebay 28 λιρες (αγγλιας) = 35€ με τα μεταφορικα

http://cgi.ebay.de/API-FRESHWATER-MA...hippingPayment
Θα χρειαστεις να παρεις ξεχωριστα μονο τα
τεστ σκληροτητας που δεν εχει το κιτ.
ΚΑΙ
υπαρχουν και ξεχωριστα
ολα τα τεστ
2. Αν ηταν
υαλοβαμβακας μπαι μπαι ψαρακι.
Αν ειναι
ανθυγιειυνος για μας, φαντασου ποσο ειναι για την ευθραστη ζωουλα του ψαριου.
Ενας φιλος που ασχολειται 30 χρονια και εχουν δει πολλα τα ματια του, (ακομα και γω που ειδα υαλοβαμβακα απο απορροφητηρα σε φιλτρο), επιμενει για να σταματησει η ονομασια του συνθετικου βαμβακιου σε "υαλοβαμβακα" για να μη τονομιζεις εσυ και αλλοι νεοι στο χομπυ και γινει καποιο "λαθος", αλλα...... στου κουφου την πορτα.....
3. Δεν στρεσαριστηκε λοιπον απο τις εργασιες, κατι αλλο εφταιξε.
4. Το απιονισμενο δεν εχει τιποτα μεσα, ουτε χλωριο ουτε χλωραμινες ουτε ομως και ιχνοστοιχεια πο χρειαζονται στα ψαρια γι'αυτο δεν το παρακανουμε στη μιξη.
Ενα 30% απιονισμενο ειναι αρκετο για το μικρο ενυδρειο του μονομαχου.
(σε μεγαλα ενυδρεια υπαρχουν αλλες λυσεις με συσκευες αντιστροφης οσμωσης, ρυτινες κλπ)
Στα λιγα λιτρα του δικου σου ενυδρειου τα μπετονακια των 4 λιτρων απο το lidl ειναι αρκετα να σε καλυψουν.