Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 10-07-08, 19:46
Το avatar του χρήστη Lsourtzo
Lsourtzo Ο χρήστης Lsourtzo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 04-07-2005
Περιοχή: Περιστέρι- Αθήνα
Μηνύματα: 1.337
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Lsourtzo
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madfdg Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν σε όλα τα άλλα θα ψιλοσυμφωνήσω μαζί σου εδώ μάλλον τα ψιλομπερδέψαμε!Δλδ για να κατάλαβω (πάντα ανάμεσα στα 2 που συζητάμε) είναι καλύτερα σε ένα ενυδρείο που τρέχει να βάλεις μεσογειακό νερό (με όλους αυτους τους οργανισμούς που δεν πρέπει να βάλουμε στο τροπικό μας ενυδρείο) παρά να βάλεις βράχο και στην ουσία να τον κουράρεις για ένα 3μηνο???
Υποτίθεται πως δεν πρέπει να αναμιγνύονται τα οικοσυστήματα γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι οργανισμοί του Α' οικοσυστήματος στην παρουσία αυτών απο το Β'! Κουράροντας τον βράχο (η περίπτωση μας δλδ) απομακρύνουμε τους κατοίκους του Α' και πλέον ο βράχος σιγά -σιγά θα κατοικηθεί με οργανισμούς του Β'!Αυτό είναι που θα γίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση!
οι παθογόνοι μικροοργανισμοί συνήθως χρειάζονται κάποιον φορέα για να τον χρησιμοποιήσουν σαν ξενιστή ... τέτοιοι φορείς είναι τα ψάρια αλλά πιθανόν και οι μικροοργανισμοί του βράχου ...
στατιστικά είναι ποιο δύσκολο να κολλήσεις μία ασθένεια επειδή μάζεψε έναν παθογόνο μικροοργανισμό που κολυμπάει στο νερό ... από ότι αν κουβαλήσεις τον ίδιο τον φορέα στο ενυδρείο σου.
με το νερό είναι ελάχιστοι οι μικροοργανισμοί που μπορεί να κουβαλήσεις μαζί ... σε σχέση με τον βράχο που σφύζει απο ζωή.

ps. που ξέρεις ποιοι οργανισμοί από ποιο οικοσύστημα θα υπερισχύσουν ???
__________________

Το ενυδρείο μου ...

1x 250 lt (DIY)- Θάλασσα (REEF)

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01495 seconds with 10 queries