Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros
Ερώτηση στην ερώτηση:
Εγώ πάλι έχω τα ανεμιστηράκια μου, και δεν έχω κάποιο controller για τη θερμοκρασία (π.χ. eliwell).. Τα βάζω και λειτουργούν με χρονοδιακόπτη, αλλά επειδή δεν έχω το χρόνο και τη δυνατότητα να είμαι συνεχώς από πάνω και να το ελέγχω, έχω ρυθμίσει το χρονοδιακόπτη κάπως συντηρητικά (δλδ να λειτουργεί το ανεμιστηράκι πολλές ώρες), και έχω το θερμοστάτη κανονικά, ώστε αν το ανεμιστηράκι το παρακάνει, να πάρει μπρος ο θερμοστάτης.. Εξάτμιση χωρίς λόγο θα μου πείτε, οκ, δεκτόν.. Σαν "τσαμπατζίδικη" λύση, είναι λάθος? 
|


Σωστη κινηση αλλα δεν ειναι τσαμπατζιδικη λυση, σου φαινεται.
Το εχω κανει και γω στο μονομαχοενυδρειο αλλα τελικα θα βαλω και εκει eliwell γιατι θα τα βγαλει τα λεφτα του (50€) καποια στιγμη απο την οικονομια ρευματος που θα μου κανει.
Θα δουλευει λιγοτερο το ανεμιστηρακι, και καθολου ο θερμαντηρας. Σε μεγαλυτερη κλιμακα θα γινει οικονομια σε μεγαλο ενυδρειο που θα εχει περισσοτερα ανεμιστηρακια και μεγαλυτερο θερμαντηρα.
Αλλα πλεονεκτηματα: διπλη λειτουργεια (θερμαντηρα-ανεμιστηρακια), ασφαλεια σε περιπτωση του γνωστου κοληματος του θερμαντηρα που ακουμε κατα καιρους, με αποτελεσμα τη "ψαροσουπα", ρυθμιση θερμοκρασιας με ακριβεια δεκατου του βαθμου C, , θα μπορεις να βγαλεις το θερμαντηρα εκτος νερου για "καλοκαιρινες διακοπες", πολυτελεια να βλεπεις στο ηλεκτρονικο καντραν τη ακριβη θερμακρασια
(το εχω ερωτευθει μιλαμε

)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Τα ανεμιστηρακια κατεβαζουν τη θερμοκρασια μεχρι καποιου σημειου..
Μετα απλα δεν παει πιο κατω.
Οποτε ο θερμαντηρας παραμενει υπερβολή.
|
Παει παει.