Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 26-05-08, 13:54
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2003
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Μηνύματα: 3.097
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tassssos Εμφάνιση μηνυμάτων
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

όπως τα σχεδιάζω στο μυαλό μου (και θα ήθελα την γνώμη σας εαν είναι σωστή η σκέψη μου) παράγγειλα τζάμια για να φτιάξω ένα ενυδρείο διαστάσεων 90*40*50Υ (45 ύψος νερού) Θα σου πρότεινα τουλάχιστον να μεγαλώσεις λίγο το πλάτος του ενυδρείου. Το 40 είναι αρκετά λίγο και θα σε δυσκολέψει πολύ στο aquascaping με ένα χώρισμα στην αριστερή πλευρά περιπου 15cm από μαυρο plexiglass Δεν ξέρω αν κολλήσει σωστά το Plexi με το γυαλί. Δεν θα δέχεται βέβαια μεγάλη πίεση, αλλά δεν κολλάνε σωστά. για την δημιουργεία μικρου υποτυπόδους sump όπου θα έχει 3 διαμερίσματα στο πρώτο θα είναι η εισαγωγή νερού από υπερχείληση, η επιστροφή του σκιμερ και η επιστροφή από την uv (κι εαν καταφέρω μια πατεντα για δυο φιλτρα ιδιοκατασκευή για τον ανθρακα και το αντιφοσφωρο θα μπαίνει μέσα σε αυτό το διαμέρισμα και επιστροφή αυτών) στο δευτερο θα βάλω χωρίσματα με διαφορετικό ύψος για να κατακρατούνται φυσαλίδες και μπλε σφουγκάρια για μηχανικό φιλτράρισμα Τα σφουγγάρια σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα γίνουν "εργοστάσιο παραγωγής νιτρικών". Καλύτερα να τα αποφύγεις. (εαν δεν καταφέρω τα φίλτρα θα μπουν αναμεσα στα χωρίσματα και ο άνθρακας και το αντιφόσφωρο σε κάλτσακια) και στο τρίτο διαμέρισμα θα μουν όλες οι αντλίες των παραπάνω και η αντλία που θα τροφοδοτεί το νερό πήσω στο ενυδρείο.
σκίμερ πήρα το aqua medic turboflotor blue 1000 που το δίνει για βαρυφορτωμένο 400λτ ενυδρείο οπότε σκέφτικα ότι με καλύπτει στα 140 περίπου μικτά λίτρα που φτάνει αυτό, Με αυτό το skimmer θα κάνεις overskimmng πράγμα όχι τόσο καλό για ενυδρείο με μαλακά κοράλλια. για επιστροφή από το "sump" μια eheim compact 2000 για την uv(είχα από παλια μια tetratec 5w) μια eheim compact 1000 που ρυθμίζεται η ροή της και για κυκλοφορία 2κοραλια νανο θερμοστάτες έχω κανα 2-3 απο παλια ενυδρεία Βλέπω πολύ μεγάλη κυκλοφορία για τόσο μικρό ενυδρείο και ιδίως για τα είδη κοραλλιών που σκέφτεσαι να βάλεις.
σκέφτομαι να ξεκινήσω με αραγονήτη (ψόφιο βάλε) κερκίδα δεν νομίζω να μπορέσει και κερκίδα και όμορφο aquascaping σε τόσο στενό ενυδρείο και ζωντανό βράχο όταν στρώσουν τα πράγματα κανα pertula clown και σιγά σιγά να προσθέτω μαλακά κοράλια και μανητάρια και ψαράκια, εαν δω ότι πάνε καλά βάζω και κανένα σκληρό κοράλι αργότερα Όταν λες σκληρά, εννοείς SPS ή Lps?
απλά προσπαθώ να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερα τώρα που το φτιάχνω έτσι ώστε να περιορήσω τις προσθήκες και τα λάθη όταν αρχίσει να τρέχει
στο θέμα τησ ερώτησης τώρα δεν έχω σκοπό τώρα να πάρω τίποτα από τα 2 αλλά προσπαθώ να καταλάβω πως δουλεύουν όλα αυτά που βλέπω να χρησημοποιούνται και τι προσφέρουν για το ενυδρείο που θέλεις να φτιάξεις, δεν τα χρειάζεσαι. Με λίγα "ζουμάκια" θα είσαι οκ.
σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε, να'στε καλά
Να σου επισημάνω να σκεφτείς λίγο περισσότερο τις διαστάσεις του ενυδρείου σου. Ανμπορείς να το κάνεις καμιά 200αριά λίτρα....
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01986 seconds with 10 queries