Πωπωώωωωωωω μετά από μερικές ώρες απουσίας μου λόγω δουλειάς... το θέμα έγινε επιστημονικότατο... μου θύμισε χημεία κατεύθυνσης που κάναμε στην 3η λυκείου... τεσπά να σας πω την εμπειρία μου... ΒΙΑΣΤΗΚΑ και ρύθμισα τον controller στο 6,4 απο 6,8 που ήταν για να έχω περισότερο CO2... όλα καλά μέχρι στιγμής... έρχεται χθες το βράδυ...-ύπνος-... ξυπνάω το πρωί και όλα καλά με πρώτη ματιά (λέμε τώρα)... ανάβουν τα φώτα στη 1 το μεσημέρι και ως διαμαγείας ψάχνω να βρώ τα δισκάκια μου... άφαντα... τελικά....... όλα στις γωνίες,να ψάχνουν για οξυγόνο ΜΑΝΙΩΔΩΣ στην επιφάνεια...σπαμοδικά πετάγματα απο την μία στην άλλη...να χτυπιούνται σαν τρελλά, να κολυμπάν τελείως πλάγια και ανάσκελα... ΣΟΚ!!!! ΠΑΝΙΚΟΣ!!! μετά ηρεμία στο μυαλό... πρώτη κίνηση μετρηση Ph... 6.38 απο 6,8 σε ένα βράδυ (που να είχα παρακάψει τον controller και να είχα "μπουμπουνίσει" με 100 φυσαλίδες/sec...θα έφτανε το ph στο 4!!!)...δεύτερη κινηση κλέισιμο μπουκάλας CO2...τρίτη κίνηση ανέβασμα θερμοκρασίας σε 31 βαθμούς (δεν πάνε να την ακούσουν όλα τα φυτά...)... τέταρτη κίνηση σβήσιμο φώτων (για να μην ανέβει το Ph εξίσου απότομα... πέμπτη κίνηση ΑΛΑΤΑΚΙ κι άγιος ο θεός... έκτη κίνηση έφυγα για δουλειά και μόλις γύρισα... τα ψαράκια μου (φτου φτου!!!) επανήλθαν... κολυμπάνε κανονικότατα...όχι στην επιφάνεια,όχι πλάγια,όχι σαν τρελλά ώρες ώρες... το Ph ανέβηκε στο 6,7 και ανεβάινει ακόμη αργά και σταθερά...ΣΤΡΑΤΗΓΕ μου δεν είχα δεί ότι είπες όλες οι αλλαγές αργά αργάαααααααααααα... μου το είχες ξαναπεί αλλά.... ελπίζω τελος καλό όλα καλά... και εύχομαι απο αυτό το ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΤΑΤΟ stress να μην μου βγάλουν καμία αρρώστια τα δισκάκια μου...αυτά απο δικιά μου εμπειρία... άρα όσα και να λέμε περι χημείας ΔΕΚΤΑ και ΣΕΒΑΣΤΑ αλλά σε κάθε ενυδρείο κάι άλλα αποτελέσματα... ΊΣΩΣ δεν έχω τόσα φυτά ώστε να καταναλώνουν τόσο CO2 και σαν αποτέλεσμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έπεσε τόσο πολύ το Ph...Ίσως... Ίσως... τι να πω... δέν ξέρω...
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ βοηθήστε και πείτε μου άν έπραξα σωστά ώς τώρα...και τι κάνω στην συνέχεια... για να Μην ξεχνιόμαστε και να μην βγαίνουμε και τόσο εκτός θέματοςη πράσσινη και μάυρη τριχοειδής άλγη απαθέστατη...