Εμένα θα μου επιτρέψετε να επιμείνω.. Τα περισσότερα κοκκώδη υλικά έχουν πυκνότητα γύρω στο 2gr/ml.. Θες 20gr? Υπολογίζεις 20/2=10ml! Και από τη στιγμή που 1. είναι πανεύκολο, 2. είναι ακριβέστατο, 3. όλοι μας έχουμε από τα υγρά τεστάκια κάποιο δοσομετρικό σωλήνα που να μπορούμε να μετρήσουμε ml, τσάμπα κόπος + τσάμπα λεφτά μου φαίνεται η λογική της ζυγαριάς..
π.χ. Ανεβάζω τη σκληρότητα στο ενυδρείο (με γκαπάκια) με seachem livebearersalt.. Όποτε υπολόγιζα κουταλιές, το GH έπαιζε από 15 έως 18.. Από τότε που άρχισα να το υπολογίζω σε ml, είναι σταθερή στους 16!
Και στο κάτω κάτω.. Ζυγαριά που να μή μπορεί να ζυγίσει πάνω από 100Kg, πλέον (από χτες-προχτές..) δε μου κάνει!

