Καλά προφανώς πανάκειες δεν υπάρχουν, αλλιώς θα τις ψάχναμε και για τις ανθρώπινες ασθένειες! Εκτός του οτι μπορεί να είναι ιός, ακόμα και βακτήριο να είναι, όταν δέν έχεις εξωτερικό σύμπτωμα δύσκολο να καταλάβεις τί να δώσεις και σε τί στάδιο έχει προχωρήσει η μόλυνση.. Στη σχολή μου ας πούμε (βιολογικό) μας έχουν δώσει μιά λίστα με περιγραφές των μικροοργανισμών που προκαλούν εσωτερικές παθήσεις (πρωτόζωα, ιοί, βακτήρια, και μεγαλύτερα παράσιτα), με φωτογραφίες, τα οποία θα μπορούσα να διαγνώσω.... μόνο άν άνοιγα το ψάρι! Άρα, μένω απλά παρατηρητής του φαινομένου και κάνω μια δυο κινήσεις που ουτε κάν ξέρω αν έχουν κανένα αποτέλεσμα, και - όπως λές - αφήνω τη φύση να λειτουργήσει. - Λίγο μακάβριο, αλλά έτσι είναι ενα ολοκληρωμένο οικοσύστημα: τελικά οι γαρίδες μου έχουν "καθαρίσει" χωρίς να αφήσουν ίχνος πολλούς θανάτους, το παρατήρησα σήμερα που μιά γαρίδα κράταγε έναν ροδόστομο σαν παγωτό και τον καταβρόχθιζε....!
Σκέφτομαι σαν επόμενες κινήσεις για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο περισσότερο την αγορά ενός μικρού 20 λιτρου για να αφήνω τα νέα ψάρια εκεί μέχρι να δώ οτι είναι μια χαρά, καθώς και την αγορά uv. Πόσο πρέπει να παραμείνουν τα ψάρια στην καραντίνα πριν μπούν στο μεγάλο ενυδρείο? Καλά, όσον αφορά τη uv και την αποτελεσματικότητά της φαντάζομαι σηκώνει πολύ συζήτηση το θέμα..
|