Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-05-08, 10:57
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από imichal Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή λες Σπυρο οτι αν πχ εχεις ενα ενυδρειο 400 λιτρα και κανεις αλλαγή 50 λίτρα με νερο απευθειας απο τη βρυση θα βαλεις αντιχλωριο για 400 λιτρα ?..... Ισως κανω λαθος αλλα μου φαινεται περιεργο και υπερβολικο .... Και απο περιεργεια πιο αντιχλωριο εχεις ?
αυτο το θεμα εχει ξανασυζητηθει...και εχει να κανει με τις συγκεντωσεις και με την ταχυτητα δεσμευσης του χλωριου-χλωραμινης.... αν λιγα λιτρα νερο βρυσης (αρα και χλωριο) αραιωθουν σε αποχλωριομενο νερο ενυδρειου μεγαλου ογκου..και το αντιχλωριο ειναι μονο για τα λιτρα της αλλαγης τοτε λογω χαμηλης συγκεντρωσης θα αργησει να δεσμευτει το "διασπαρτο" χλωριο....
γιαυτο ειναι καλυτερο να ριχνουμε αντιχλωριο στο δοχειο παρασκευης...ενα πολυ απλοικο παραδειγμα...
εστω το αντιχλωριο ειναι οι αστυνομοι και το χλωριο οι κλεφτες...οι κλεφτες πρεπει να συλληφθουν....σε δεκα κλεφτες θεωρω οτι χρειαζονται δεκα αστυνομικοι.....αν στους δεκα κλεφτες(χλωριο) σε ενα σπιτι (δοχειο παρασκευης νερου) βαλω δεκα αστυνομους(αντιχλωριο) η συλληψη-δεσμευση θα γινει σχεδον αμεσως.....
αν δεκα κλεφτες τους βγαλω απο το σπιτι και τους αμολυσω σε ενα ολοκληρο οικοδομικο τετραγωνο (ολο το ενυδρειο) και οι αστυνομοι ειναι παλι δεκα (δηλαδη οσο χρειαζεται γιατο νερο της αλλαγης) θα αργησει να γινει η συλληψη...δηλαδη τυχαια συναντηση αστυνομων -κλεφτων (χλωριου και αντιχλωριου)....
αν βαλω αντιχλωριο για ολο τον ογκο του ενυδρειου ...δηλαδη γεμισω το τετραγωνο με 200 αστυνομικους...οπου και να σκορπιστουν οι δεκα μονο κλεφτες θα συλληφθουν επισης γρηγορα......
βεβαια θα μου περισσευουν 190 αστυνομικοι (κακο δε κανουν..αλλα δεν εχω οικονομια)..οποτε καλυτερα η ετοιμασια σε δοχειο παρασκευης....
διαφορετικα για να μην αργησει να δεσμευτει το χλωριο (και κανει οση ζημια προλαβει σε ψαρια η φυτα η βακτηρια...) θα πρεπει να ριξω ποσοτητα που αναλογει σε ολο τον ογκο του ενυδρειου......γιαυτο οι εταιριες το γραφουν ωστε να μην κατηγορηθουν οτι προστεθηκε αντιχλωριο αλλα εγινε ζημια.....δεν ειναι μονο θεμα σωστης ποσοτητας αλλα και ταχυτητας δεσμευσης....

Page generated in 0,01527 seconds with 10 queries