Έχει κανείς υπόψη του πως αναπαράγονται και μεγαλώνουν τα είδη ψαριών πριν καταλήξουν σε χομπίστα?
Υπάρχει "άγριο" είδος, πιασμένο από το φυσικό του περιβάλλον που να καταλήγει στο ενυδρείο μας? Τι σχέση έχουν με τα όμοιά τους στα ενυδρεία?
Πόσα χρόνια και Πώς, γίνεται παραγωγή/αναπαραγωγή ειδών μακρυά από το φυσικό τους περιβάλλον (125 γενιές αλλά δεν μιλάμε μόνο για τα σκαλάρια...και δεν μιλάμε επίσης και για "φυσικές" αναπαραγωγές)
Πόσο τα επηρεάζουν οι "ενέσεις" κλπ που τρώνε για 1002 λόγους?
Πόσο υβριδίζουν?
Πώς γίνεται να υπάρχουν σε ενυδρεία έκατοντάδες διαφορετικές παραλλαγές σε ένα είδος όταν στη φύση υπάρχουν 10-20 πχ?
...και πολλά άλλα θέματα και απορίες...που δεν ξέρουμε και που δεν είμαστε εκεί για να δούμε...
Έτσι λοιπόν και με διάφορες άλλες τεχνικές, μήπως επιταγχύνεται η τροποποίηση ενός είδους και τελικά δεν χρειάζονται και τόσες πολλές χιλιάδες χρόνια για τροποποίηση/προσαρμογή DNA?
|