Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 04-05-08, 13:40
Το avatar του χρήστη Moutralewn
Moutralewn Ο χρήστης Moutralewn δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 05-10-2007
Περιοχή: Άνω Γλυφάδα
Μηνύματα: 690
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xristina Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραία μου δώσατε μια ιδέα για τα ψάρια, από άμμο τι να κάνω? διάβασα κάτι για καθαρή άμμο από παραλία? Παίζει κάτι τέτοιο?
Οι επιλογές είναι 2:

1. Προμηθεύεσαι λευκή άμμο της Carib Sea που είναι ειδική για Αφρικάνες αλλά με κόστος γύρω στο 100άρικο για τα λίτρα σου ίσως και παραπάνω.

2. Προμηθεύεσαι άμμο θαλάσσης απο κάποια μάντρα με οικοδομικά υλικά (ενδ. τιμή: €2 τα 25κιλά). Θα χρειαστείς 2 25κιλά σακιά. Μετά απο καλό ξέπλυμα την ρίχνεις μέσα.

Σημειώσεις: Αναμφισβήτητα η καλύτερη λύση είναι η 1η και όσοι συνχομπύστες έδωσαν τα χρήματα δεν έχουν μετανιώσει ούτε 1 € απο αυτά που έδωσαν αλλά......είναι πολλά τα λεφτά!!

Επίσης η εν λόγω άμμος βοηθά στα σταθεροποίηση και διατήρηση του pH και της σκληρότητας του νερού στα επιθυμητά επίπεδα αλλά,όπως είπαμε,......είναι πολλά τα λεφτά!!

Στην 2η περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις απαραιτήτως ασβεστολιθικές πέτρες για την επιθυμητή αύξηση του pH και της σκληρότητας και εναλλακτικά λίγο θρυματισμένο κοράλλι ή/και ειδικό αλάτι για Αφρικάνες.

Να τονίσω ότι εγώ σε 180 λίτρα, με άμμο θαλάσσης (απο μάντρα οικοδομών) και ασβεστολιθικές πέτρες έχω ph περίπου 8 και σκληρότητες περίπου στο 11 χωρίς καθόλου πρόσθετα (αλάτι,κοράλλι κλπ).Έτσι με μια πολύ μικρή (και όχι πάντα απαραίτητη) βοήθεια απο τα παραπάνω πρόσθετα πετυχαίνεις ιδανικές συνθήκες.
Οπότε με νερό δικτύου Αθήνας δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα όσον αφορά τις παραμέτρους.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01445 seconds with 10 queries