Κατοχυρώθηκε! Ήταν platy τελικά!
Και από πού προέκυψε τόση βεβαιότητα?
Καλημέρα σε όλους κατ'αρχήν! Δεν ήθελα να κουράσω πάλι με νέο post.. Αλλά μόλις πριν από λίγο, η τόσο καιρό φουσκωμένη γκαπίνα μου, άρχισε να γεννάει! Και προς τι ο ενθουσιασμός? Ότι την πέτυχα ακριβώς στη στιγμή της γέννας! Είμαι σίγουρος ότι οι παλιότεροι θα έχετε ζήσει αντίστοιχες στιγμές, ίσως και πιο εντυπωσιακές, με άλλα ψαράκια.. Αλλά η εμπειρία για μένα ήταν πρωτόγνωρη!
Την πήρε κάποια στιγμή το μάτι μου από μακρία, να κάθεται μόνη της χαμηλά, πάνω στο χαλί με τη moss, και να ανασαίνει πολύ γρήγορα.. Και λέω.. όπα.. πρόβλημα.. κάτι έπαθε αυτή..

και πλησιάζω πιο κοντά.. και τσούπ, μέχρι να φτάσω, πετάχτηκε ένα μικράκι, και κολυμπώντας εξαφανίστηκε σα διάολος, ούτε που πρόλαβα να το δώ! Ο ενθουσιασμός μου δεν περιγράφεται προφανώς, εε?
Α, ρε μωρά superman γεννιούνται σ'αυτό το ενυδρείο, λέω! Και μετά από λίγο, τσούπ! Να'σου κι άλλο ένα! Το οποίο το είδα όλο καθώς γεννιόταν!

Εκεί να δείτε χαρές! Και το καλύτερο ήταν η έκφραση της μαμάς, ο τρόπος που ανέσαινε, ο τρόπος που "έτρεμε" καθώς γεννούσε, ο τρόπος που προσπαθούσε να σταθεί για να γεννηθεί το μικρό.. Ένας γκαπίνος εν τω μεταξύ την κυνήγαγε ο αλήτης, και δεν την άφηνε σε ησυχία..
Και μου ρχόταν να τον βουτήξω και να τον αρχίσω στα σκαμπίλια!

Αλλά έχουν πυκνώσει σιγά σιγά τα φυτά.. Και μετά από λίγο κατάφερνε πάλι να ξεφύγει και να κρυφτεί η μαμά, και να επιστρέψει στα μητρικά καθήκοντα!
Έχω μετρήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5-6 μικράκια, κρυμμένα στο κερατόφυλλο.. Το οποίο έχει γεμίσει την επιφάνεια όλη, και πάλι θα λυπάμαι να το κόψω, με τόσα μικρά μέσα.. Δεν πειράζει όμως, χαλάλι τους.. (είδες οι χαζομπαμπάδες πώς τα κακομαθαίνουμε?

) Άντε, να ζήσουν αυτά καλά, κι εμείς καλύτερα!