Το pH δεν έχει να κάνει με το GH, αλλά με το KH! (βέβαια, στη χώρα μας τουλάχιστον, λόγω των πολλών ασβεστολιθικών πετρωμάτων, ένα μεγάλο μέρος των αλάτων είναι ανθρακικά (π.χ. CaCO3), οπότε μαζί με το GH ανεβαίνει και το KH, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.. Στη γενική περίπτωση, θα μπορούσε δηλαδή να είναι και KH>GH..)
Αν λοιπόν προσπαθείς με υψηλό KH να κατεβάσεις πάρα πολύ το pH, τότε μπορεί να καταλήξεις με συγκεντρώσεις CO2 στο νερό, που μπορεί να είναι βλαβερές για τα ψάρια! Πρέπει λοιπόν να μετρήσεις KH, και να συμβουλευτείς το πινακάκι (πριν προσθέσεις buffers, γιατί μετά δε θα ισχύει):
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483
και να δεις πόσο επιτρέπεται να κατεβάσεις το pH σου για το δεδομένο KH του νερού σου!