Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 21-03-08, 21:58
alati Ο χρήστης alati δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 10-08-2007
Περιοχή: Πανόραμα Θεσ/νικης
Μηνύματα: 72
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lucy Εμφάνιση μηνυμάτων
Πέρσι που είχα πάει στην Σαμοθράκη, όταν πήγαμε στο Φονιά (υπέροχη περιοχή, ποτάμι, καταρράκτες, βάθρες) στην "είσοδο" υπήρχε κάποιος υπεύθυνος, αλλά και μια μεγάλη πινακίδα, που προειδοποιούσαν ότι απαγορεύεται αυστηρώς η συλλογή βοτάνων, φυτών, βότσαλων αλλά και κομματιών ... ξύλων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φυσικά όλοι φεύγανε με μπουκέτα ολόκληρα ρίγανη, ξύλα να εξέχουν σαν κεραίες από τα σακίδια και τσέπες έτοιμες να σκιστούν από τα βότσαλα!

Το είχα ακούσει και παλιά για μια υπέροχη παραλία, η οποία άρχισε να έχει πρόβλημα από την υπερβολική συλλογή των βότσαλών της. Την προστάτευαν, είπαν, πολύ!

Πρόσφατα κάποιος υπεύθυνος ενυδρείου είπε ότι απαγορεύεται να μαζεύουμαι φυτά (φυσικά είχαμε μιλήσει για φυτά νερού) και όταν τον ρώτησα αυτός γιατί το κάνει, μου είπε ότι του επιτρέπετε λόγο δουλειάς.

Φυσικά η εμπορία φυτών από την φύση απαγορεύεται αυστηρότατα!!! Αυτό είναι λογικό! Στην Μαδαγασκάρη ένα φυτό κοντεύει, λένε, να χαθεί από την φύση λόγο υπερβολικής συλλογής για εμπορία!

Στα κανάλια και λοιπά ανθρώπινα έργα δεν χρειάζεται άδεια γιατί δεν είναι βιότοποι όπου θα μπορούσαμε να χαλάσουμε την ισσοροπία της φύσης.

Τώρα να πάρετε από κανένα βλασταράκι, δεν νομίζω να γίνει τίποτα, εκτός αν έχετε την ατυχία να πέσετε σε κανέναν "θερμόαιμο" οικολόγο, και να ξέρετε όποιους πήγαν οι οικολόγοι στα δικαστήρια ... τους βγήκε η ψυχή ανάποδα να ξεμπλέξουν!!!!!!!!!!!!

Και να πω και το άλλο, εγώ απειλήθηκα "έμμεσα" μόνο γιατί το είπα, που να το έκανα κι όλα!!!!!!!!!!!!!!!
Να σου πω την αμαρτία μου περίμενα να μου έλεγες ο νόμος τάδε λέει αυτό.

Τώρα το ότι μια ταμπέλα έλεγε ότι απαγορεύεται έτσι στο απροσδιόριστο και ότι κάποιος υπεύθυνος ενυδρείου είπε κάτι (αλλα δεν το τηρούσε) και τι κάνουν οι οικολόγοι δεν τα θεωρώ επιχειρήματα. Εννοείται ότι δεν μιλάμε για προστατευμένους βιοτόπους ή για περιοχές natura
__________________
1 ενυδρείο 120lt με χρυσόψαρα (3 που μεγαλώνουν και πάντα σε παρακολουθούν πεινασμένα)
1 ενυδρείο 90lt με angel fish (τα 2 τους είναι και παιχνιδιάρικα)
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01604 seconds with 10 queries