Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-02-08, 15:58
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή Ο κύβος ερρίφθη! Θα το ξαναστήσω!

Το πήρα απόφαση:
Αύριο θα πάω για ψώνια, και είτε το απόγευμα, είτε την Κυριακή το πρωί, θα κάνω τις αλλαγές. Τι σκοπεύω να κάνω:

1. Θα πάρω 2-3 λεκάνες (τόσες έχω μόνο), και θα αδειάσω όσο νερό του ενυδρείου χωράει εκεί μέσα. Στην πρώτη που θα γεμίσει, θα βάλω και τα 15 ψαράκια, και θα τα σκεπάσω με μία πετσέτα (κάπου το διάβασα αυτό), για να μειώσω το στρεσάρισμα.

2. Στην 2η, θα βάλω τα σφουγγαράκια του φίλτρου, και τον κυκλοφορητή της Juwel (απλά θα τον αφήσω μέσα στο νερό), έτσι ώστε να αναταρράσσει την επιφάνεια του νερού και να οξυγονώνεται. Σωστό αυτό? Πρέπει να το βάλω με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο? (ΕΡΩΤΗΣΗ 1α) Δεν το βάζω στην ίδια λεκάνη, γιατί φοβάμαι μη μου ρουφήξει τα ψάρια. Ίσως ρίξω μέσα και λίγη ψαροτροφή, για τα βακτήρια. Συμφωνείτε? (ΕΡΩΤΗΣΗ 1β)

3. Θα αδειάσω και το υπόλοιπο νερό, και μετά θα βγάλω έξω όλο το χαλίκι και το λίπασμα. Το χαλίκι θα αντικατασταθεί όλο, και εδώ υπάρχει κι άλλη ερώτηση. Πόσα κιλά θα χρειαστώ για ενυδρείο 60x30, φυτεμένο? Γύρω στα 5cm πάχος δεν πρέπει να έχει? (ΕΡΩΤΗΣΗ 2α) Πόσο θέλει γι'αυτό? 15Kgr? 20? (ΕΡΩΤΗΣΗ 2β) Τι διάμετρο χαλίκι να πάρω? (ΕΡΩΤΗΣΗ 2γ) Καμία πρόταση σε χρώμα (προφανώς αυτή τη φορά θα πρέπει να δείχνει φυσικό!)? (ΕΡΩΤΗΣΗ 2δ)

4. Το λίπασμα λέτε θα μπορέσω να το ξεδιαλύνω από το χαλίκι, ή να πάρω καινούριο? (ΕΡΩΤΗΣΗ 3α) Πόσα κιλά λίπασμα θα χρειαστώ? (ΕΡΩΤΗΣΗ 3β) (αρχικά είχα βάλει 3Kgr της JBL) Καμία πρόταση σε συγκεκριμένη εταιρεία? (ΕΡΩΤΗΣΗ 3γ)

5. Βάζω το λίπασμα, βάζω και το χαλίκι. Για να μη χάσω πολύ χρόνο (θα δω πως θα με πάει μέχρι τότε), τα φυτά καλού κακού θα τα αφήσω σε έναν κουβά με νερό, για να τα βάλω πιο μετά.

6. Βάζω το νερό της λεκάνης με τα φίλτρα στο ενυδρείο, ρίχνω μέσα τα ψαράκια από την άλλη λεκάνη, και μετά ρίχνω και το υπόλοιπο νερό ενυδρείου που έχω κρατήσει. Δεν κάνω κάποια προσαρμογή μέχρι εκει, γιατί ίδιο νερό είναι, ίδια θερμοκρασία θα έχει λογικά. Συμφωνείτε σε αυτό? (ΕΡΩΤΗΣΗ 4α)

7. Για να γεμίσει τώρα το ενυδρείο και να μπορεί να δουλέψει το φίλτρο, θα χρειαστεί συμπλήρωμα νερού (δεν έχω δα και 100 κουβάδες σπίτι για να το κρατήσω όλο! 60lt νερό έχει το ενυδρείο, οι λεκάνες άντε να κρατήσουν το πολύ 15+15=30!). Λέω να προσθέσω νερό στην ίδια θερμοκρασία (βρύση και θερμοσίφωνα - θα τσεκάρω και με ένα θερμομετράκι) με αντιχλώριο προφανως. Θα έχω πρόβλημα λέτε? Θα είναι σαν μια μεγααάλη αλλαγή νερού! Δεν ξέρω, ακούω γνώμες... (ΕΡΩΤΗΣΗ 4β) Χώρια του ότι το άδειασμα του νερού από τις λεκάνες στο ενυδρείο θα είναι φοβάμαι τρελή μανούρα!

Η άλλη εναλλακτική είναι να γεμίσω με φρέσκο νερό της ίδιας θερμοκρασίας, να κάνω προσαρμογή (θα πρέπει να πάρω σακουλάκια λοιπόν, πείτε μου αν είναι για να αγοράσω), και μετά να γεμίσω με το νερό από τις λεκάνες. Τι προτείνετε? (ΕΡΩΤΗΣΗ 4γ)

8. Η όλη ιστορία θα είναι και μία ευαιρία να "απολυμάνω" τα φυτά μου, για λίγο, σε διάλυμα 19νερό:1χλωρίνη, γιατί είχε πάρει το μάτι μου κάτι σαλιγκαράκια. Αξίζει λέτε τον κόπο? Ή θα υπάρχουνε αυγά παντού, οπότε θα ξανακάνουνε την εμφάνισή τους? (ΕΡΩΤΗΣΗ 5α) Πόση ώρα να τα αφήσω στο διάλυμα? (ΕΡΩΤΗΣΗ 5β)

9. Λέω τέλος να συνεχίσω με 20% αλλαγές νερού κάθε 2 μέρες, για να μην επιβαρύνω το ενυδρείο στην περίπτωση που έχουν πάθει ζημιά τα βακτήρια.

Αυτά νομίζω είναι τα βασικά.. Ακούω προτάσεις! Για να διευκολύνω, έχω αριθμήσει κάθε ερώτηση..

Και ευχαριστώ τους πάντες εκ των προτέρων (αυτό το γράφω 100 φορές σε κάθε post που έχω κάνει, είναι φοβερή η βοήθεια που δίνετε όλοι εδώ μέσα!)
-------------------------
Σχόλια/απαντήσεις κανείς?

Έστω κάποιον άλλο τρόπο για να αλλάξω το χαλίκι, χωρίς να μου διαλυθεί το λίπασμα μέσα στο νερό και γίνουν όλα καφέ?

Μήπως έπρεπε να ανοίξω καινούριο thread?
-------------------------
Κάτι ακόμα που ξέχασα να γράψω, για να σας προλάβω (αν και δε βλέπω καμία απάντηση μέχρι στιγμής..), δεν ταϊζω 2 μέρες πριν και 2 μετά, για να μην επιβαρύνω το όλο σύστημα..

Όπως επίσης, για να ελαττώσω το όλο στρεσσάρισμα, δεν ανάβω φώτα την επόμενη μέρα..

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xontros : 01-02-08 στις 16:03 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01838 seconds with 10 queries