Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-01-08, 14:50
Το avatar του χρήστη Moutralewn
Moutralewn Ο χρήστης Moutralewn δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Άνω Γλυφάδα
Προεπιλογή

1. Οι σκληρότητες του νερού μην σε πολυαπασχολούν. Αρκεί βέβαια να μην είναι στα άκρα, πράγμα δύσκολο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
Εμένα με ph γύρω στο 7,5 και σκληρότητα γύρω στο 7, είναι μια χαρά.
(οι παραπάνω τιμές είναι τιμές νερού βρύσης - δεν προσθέτω κάτι άλλο).

2. Δεν χρειάζονται πυκνοφυτεμένο ενυδρείο αλλά τους αρέσουν τα φυτά. Δηλ. 2-3 ανούμπιες, λίγο κερατόφυλλο και λίγο java moss για να τρώνε τα μικρά όταν με το καλό γεννηθούν και είσαι μια χαρά.
Καλό θα ήταν να συνδυάσεις το μέρος τοποθέτησης των φυτών μαζί με την τοποθέτηση κάποιων ξύλων (2 ρίζες μοπάνι ή μανδραγόρα είναι ότι πρέπει) έτσι ώστε να βγεί ένα αποτέλεσμα αισθητικά ωραίο και λειτουργικό για τα ψάρια.
Καλό θα ήταν να βάλεις και μια καρύδα αναποδογυρισμένη για πιθανή φωλιά του ζεύγους. Και λέω πιθανή διότι τα δικά μου δεν φώλιασαν ποτέ στην καρύδα.

3. Θα μπορούσες να βάλεις κάποια μικρά ψάρια ως dither fishes για να αισθάνονται καλύτερα τα Κριμπς. Βέβαια όταν γεννήσουν τα Κριμπς, ίσως να έχεις πρόβλημα καθώς επίσης και κάποιες απώλειες μικρών.

4. Τα zebra danios θα σου έλεγα να τα αποφύγεις γιατί είναι πολύ γρήγορα. Τα cherry barbs (αυτά έχω κι εγώ) δεν είναι κοπαδόψαρα οπότε μπορείς να βάλεις 2-3 και είσαι ΟΚ. Προσωπικά, ιδιαίτερο πρόβλημα ανάμεσα σε αρσενικά δεν έχω αντιμετωπίσει. (έχω 2 αρσενικά και 2 θυληκά).

5. Γενικά προτιμάται το σκουρόχρωμα υπόστρωμα (γαιώδες).

6. Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα γατόψαρα είναι περιττά διότι αφ'ενός θα παίζουν πολύ (και εννοώ ΠΟΛΥ) "ξύλο" με τα Κριμπς και αφ'ετέρου θα έχει πρόβλημα με την ιχθυοφόρτωση (οι πλέκο γίνονται πολύ μεγάλοι και τα περισσότερα άλλων τύπων είναι κοπαδιαστά) καθώς επίσης και πρόβλημα στις γέννες (θα κάνουν επιδρομή στα αυγά και στα μικρά.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01438 seconds with 10 queries