Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 02-01-08, 14:46
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2003
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Μηνύματα: 3.097
Προεπιλογή

Άρα πέφτεις στα βαθιά, απότομα…. (θαλασσινό ενυδρείο).

Λοιπόν το φίλτρο βυθού είναι εντελώς ξεπερασμένο και δεν το συζητάμε καθόλου, εκτός του ότι δεν είναι για θαλασσινό σύστημα. Στο χημικό θα αλλάζεις μια φορά το μήνα ή και αργότερα το αντιφώσφορο και θα βάζεις μέσα όποτε χρειάζεται τον άνθρακα. Στην αρχή ο άνθρακας καλό είναι να βρίσκεται μέσα μόνιμα. Και ένα καλό ξέπλυμα. Αυτή είναι και η μόνη συντήρηση του φίλτρου.

Το καλό με τα θαλασσινά ενυδρεία με ζωντανό βράχο, είναι ότι ακριβώς επειδή η βιολογία του ενυδρείου βασίζεται στον ζωντανό βράχο και άμμο, δηλαδή η βιολογία βρίσκεται μέσα στο ενυδρείο, τα πράγματα απλουστεύουν.

Θα πρέπει να δεις πως θα λύσεις το πρόβλημα της εξάτμισης του νερού. Από το κάθε ενυδρείο εξατμίζεται μόνο 100% καθαρό νερό. Το πρόβλημα είναι ότι στο θαλασσινό νερό με την εξάτμιση, αλλάζει η αλατότητα του νερού (αξιοσημείωτη παράμετρος, οποία θα πρέπει να είναι πάντα σταθερή). Έτσι οι τρόποι αντιμετώπισης είναι να συμπληρώνεις όσο νερό εξατμίστηκε καθημερινά με το χέρι (νερό από Α/Ο καλύτερα), είτε να πάρεις ή να φτιάξεις μια αυτόματη αναπλήρωση η οποία θα συμπληρώνει το νερό αυτόματα, από ένα δοχείο που θα έχεις προετοιμάσει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να σκεφτείς πριν προχωρήσεις και ενώ στα ενυδρεία γλυκού νερού, τα πράγματα είναι σαφώς ευκολότερα, στα ενυδρεία αλμυρού νερού, τα όποια λάθη δεν «συγχωρούνται» εύκολα, με αποτέλεσμα απώλειες ζωντανών.
Γι΄ αυτό πριν την οποιαδήποτε κίνησή σου, ψάξε, διάβασε, ρώτησε!

Και μια τελευταία «συμβουλή». Ποτέ μην εμπιστεύεσαι μια πληροφορία για οποιοδήποτε θέμα και πας και την εφαρμόσεις, αν δεν την διπλό-ελέγξεις. Αυτό ισχύει και για τα καταστήματα αλλά και για εδώ. Παντού.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01571 seconds with 10 queries