@
aaaooll Για το στρώσιμο έκανα ότι μου είπε ο φίλος απ' τον οποίο πήρα το ενυδρείο, τα ίδια άκουσα κι από εκείνον που αγόρασα τον εξοπλισμό. Για αντιχλώριο ούτε κουβένα οπότε το αμέλησα και τώρα που άρχισα να ξαναδιαβάζω σχολαστικά το συνάντησα σε συζητήσεις. Έχω μεγάλο εξωτερικό φίλτρο, το Terta EX700 (100-250 λίτρα). Η θερμοκρασία είναι στους 26 βαθμούς, μετρημένοι με θερμόμετρο ακριβείας (δηλαδή 25,9 μου δείχνει σε επαναλαμβανόμενες μετρήσεις). Το νερό της αλλαγής πως γίνεται να έχει την ίδια θερμοκρασία ρε παιδιά? Θα πρέπει να έχω μία λεκάνη 30 λίτρα και να βάλω λίγο ζεστό και λίγο κρύο? Εσείς πώς το κάνετε?
@
Tolis Κάθε πότε να κάνω αλλαγές? Το αντιχλώριο είναι μία σκόνη που τη διαλύουμε στο νερό πριν το βάλουμε στο ενυδρείο πχ?
@
Basillis Σε όλα τα ψάρια έκανα προσαρμογή όπως μου είπε ο πωλητής στο μαγαζί. Έβαζα 4 ποτηράκια νερό (1 κάθε 5 λεπτά) με τη σακούλα βυθισμένη μέσα στο ενυδρείο και μετά τα έριχνα μέσα.
Κάτι ακόμα. Ο φωτισμός μου δεν είναι με τη λάμπα φθορίου του ενυδρείου γιατί αγόρασα το ενυδρείο όταν ο πωλητής μετακόμιζε και είχε τα καλώδια μέσα σε κούτα. Μου τα έστειλε αλλά προφανώς λόγω Χριστουγέννων δεν έφτασαν ακόμα. Έχω ένα φωτιστικό γραφείου να φέγγει απ' το πλάι, είναι με λάμπα αλογόνου. Το αναφέρω γιατί δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση..
Επίσης η έξοδος του φίλτρου είναι βυθισμένη στο νερό και φυσάει προς την επιφάνεια. Έχω και μία αεραντλία Eheim με 2 εξόδους - η μία είναι κάτω από ένα κοράλι και οι φυσαλίδες γίνονται μεγάλες. Μήπως είναι θόρυβος για τα ψάρια?
Ίσως λέω περιττά πράγματα πιό πάνω αλλά δεν ξέρω τι έχει σημασία και τι όχι