Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-12-07, 10:23
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Λοιπον, για τους θερμαντηρες :
δεν ξερω αν το ξερετε αλλα ο θερμαντηρας της Jewel δεν ειναι πληρως βυθιζομενος.
Ειναι φταγμενος να μπαινει στη θηκη του εσ. φιλτρου και να εξεχει το πανω μερος (εκει που ειναι το ρυθμιστικο θερμοκρασιας) πανω απο τη σταθμη του νερου..
Αν μπει μεσα στο νερο μπορει να υπαρχει διαρροη ρευματος ή να κολλαει.
Αλλα φυσικα μπορει να τον εχετε σε σωστη θεση και να ειναι χαλασμενος.

Στο θεμα του κυκλοφορητη ειμαι της γνωμης οτι ειναι πολυ δυνατος (1000 l/h)
στο θεμα ροης νερου που δημιουργηται μεσα στη δεξαμενη σε συνδιασμο με το 2028 (1050 l/h).
Συνολο 2000 l/h χοντρικα
Υποθετω οτι εχεις το 300αρι RIO.
Νομιζω οτι με κυκλοφορια 1300-1500 l/h εισαι καλυμενος. (ΙΜΟ)
Αφου το φιλτραρισαμ δεν εξαρταται μονο απο τη ροη αλλα και απο τα λιτρα υλικων που χρησιμοποιεις.
Αν υποθεσω παλι οτι μειωνεις την ενταση ροης στο 2028 (αφου αυτο ειναι ρυθμιζομενης ροης) στο 80% και εχεις 800 l/h, σου χρειαζεται ενας κυκλοφορητης των 600-700 l/h για να εισαι καλυμενος στο φιλτραρισμα και να μη σηκωνεις και "κυμα".
Κοιτα λοιπον μηπως παρεις (σε περιπτωση που "πεθανε" ο 1000αρης της μαμας) τον 600αρη της jewel.
ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΩΣΤΑ. Γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι αλλο μεγεθος ο 1000ρης (συγκρινοντας τις φωτο των δυο κυκλοφορητων στη σελιδα της jewel)
Καποιος που εχει και τα δυο μεγεθη ας βοηθησει.

Εγω εχω ενα RIO180 (με το εσ. φιλτρο και 600αρη κυκλοφορητη) σε συνδιασμο με ενα 2026 (με μειωμενη ροη- περιπου στα 600 l/h) και ειναι πολυ δυνατα, σκεφτομαι να αλλαξω τον κυκλοφορητη με 400αρη.

Οσο για τη χρησιμοποιηση 2 φιλτρων για λογους ασφαλειας, το εχω μετανιωσει, οχι γιατι κατι δεν πηγε καλα, αλλα το ξανασκεφτηκα και βρηκα τη λυση ως εξης :
1. Να βγαλω το εσωτερικο φιλτρο. (πλεονεκτημα : α) δεν φαινεται μεσα στο ενυδρειο β) κερδιζω χωρο)
2. Να το εχω standby αδειο . Σε περιπωση βλαβης του εξωτερικου, βγαζω τα υλικα (substrat,makaroni), κα βαζω οσα χωρανε στο εσωτερικο (απο 1 λιτρο substrat και makaroni και κανενα κομενο εγκαρσια μπλε σφουγγαρι για τα χοντρα) τα βαζω σε καλτσες που εχω ετοιμες για τη περιπτωση και βαζω προχειρα μεσα το φιλτρο.
Μου κανει το φιλτραρισμα και μου κραταει και ζωντανη τη βιολογια μεχρι να φτιαχτει το αλλο.

Αν ειχα το 300αρι
-για λειτουργεια με δυο εξωτερικα φιλτρα, θα επαιρνα 2 Χ 2026 (με μειωμενη ροη στο 70%, 700+700 l/h)
-για λειτουργεια με 1 εξωτερικο και 1 εσωτερικο, θα επαιρνα 1 2026 και θα εβαζα κυκλοφορητη 600αρη (αν μπαινει) αλλιως δεν θα εβαζα καθολου εσωτερικο. ή αν γινεται να επαιρνα (παραγγελια) το Ριο300 με το standart εσωτερικο φιλτρο που εχει 600αρη κυκλοφορητη. Ολα γινονται αμα θελεις.
-για λειτουργεια με ενα εξωτερικο φιλτρο, θα επαιρνα AYTO και θα καθαριζα.

Page generated in 0,01663 seconds with 10 queries