Οι μετρήσεις μου εχουν γίνει με υγρά τεστ μετα απο συστάσεις του forum.
Αμμωνία 0
ΝΟ2 0
ΝΟ3 10
τα υπόλοιπα με stick και ήταν όλα φυσιολογικά
Οι αλλαγές έγιναν με λάστιχο. Είχα νερό έτοιμο στους 26 C και εβγαλα νερό με λάστιχο και μετά έβαλα το έτοιμο νερό πάνω απο το ενυδρείο και πάλι σιγα σιγα γέμισα με λαστιχο. Στο νερό είχα βάλει το αντι... δεν θυμάμαι την ονομασια γιατι είμαι στην δουλεια.(Η διαδικασία αυτη με το λαστιχο στο γεμισμα είναι χρονοβόρα αλλα δεν μου αναταράζει καθόλου το ενυδρειο γιατι η ροη είναι μικρή)
Το σκόρδο διάβασα οτι είναι μαζι με το αλατι οι καλυτεροι τροποι φυσικής αντιμετώπισης της ασθένειας.
Παράθεση:
ΥΠΟΤΟΝΙΚΑ
0,1% (10 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....ενας καλός τρόπος "πρόληψης", με διάρκεια εφαρμογής ένα μήνα το λιγότερο.
0,2% (20 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....αντιμετώπιση "ελαφρού προβλήματος παρασίτων", διάρκεια μέχρι ένα μήνα.
0,3% (30 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....η "κλασική δοσολογία γενικής χρήσης" στο μέγιστό της. Διάρκεια 4 βδομάδες.
0,5% (50 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....κυρίως για λίμνες με koi, 3-4 βδομάδες.
|
Με βάση αυτό το post έβαλα 200 γραμμάρια περίπου σε 70Lt καυαρού νερού.
Τροφη συνεχίζω να ρίχνω για να μην χάσω την βιολογία μου...
Τι έφταιξε? Πότε μπορω να ξαναβάλω ψάρια? Υπάρχει τρόπος να δω αν έχω ακομα ick στο ενυδρείο? Μπορεί να ήταν αρρωστο το shark fin απο πρίν?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-------------------------
Τίποτα? Κανένας?
Μια βοήθεια κατι?