Τι μαγειρική σόδα θα τι βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε φακελάκια ή μικρά βαζάκια (δες κοντά στα μπαχαρικά) και είναι φτηνή. Ξεκίνα με λίγη ποσότητα πχ. ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού σε ένα κουβά 10 λίτρων και σε κάθε αλλαγή νερού αυξάνεις σιγά σιγά τη δόση για να μην έχεις απότομες αλλαγές στο pH (θες περίπου 0.3 μονάδες το πολύ αύξηση τη φορά). Νομίζω ότι τελικά με ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ανά 10 λίτρα νέου νερού θα είσαι καλά. Τώρα από άποψη χημείας τα buffer δεν πρέπει να αυξάνουν το pH αλλά να το κρατούν εκεί που είναι, γιαυτό έχεις μεγάλες τιμές Kh…. τι λένε οι χημικοί?
__________________
Γιάννης
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! 
|