Νικο , μαλλον ξερεις οτι θαυμαζω το 1200 λιτρων ενυδρειο σου ...αν δεν το ξερεις , μπορω να σου πω που να ρωτησεις για να το διασταυρωσεις ή τελος παντων , στο ξαναλεω τωρα.
Προσωπικα με στεναχωρει οταν ενας ανθρωπος που εκτιμω ως χομπιστα , με ειρωνευεται.
Τα περι καλλιστειων , τα εξελεβα χιουμοριστικα.
Το οτι βουταω και μαζευω τροπικα ψαρια , επισης χιουμοριστικα.
Το οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με θαυμαζεις , οχι Νικο...μαλλον πρεπει να βαλεις τον εαυτο σου στην θεση μου ωστε να κατανοησεις την ειρωνεια.
Ενα emoticon ισως αλλαζε τα πραγματα πολυ.
Σε αυτο το thread προσπαθησα να καταδειξω (συγκεντρωτικα) :
1) οτι ναι μεν το Μεσογειακο εχει συγκινησεις , την δικη του ομορφια αλλα θεωρω το ολοκληρωμενο τροπικο ενυδρειο υφαλου ανωτερο αισθητικα και καταλληλοτερο προς την ακαταπαυστη επιθυμια του θαλασσινου χομπιστα για μεγαλη ποικιλια σε περιορισμενο χωρο.
2) τα περι δημοσκοπησης που ανεφερα , οσο απλοικα και αν ηταν, ειναι η αληθεια ...και ο Βορειος Πολος αρεσει σε ολους αλλα κανεις δεν παει διακοπες.Αν ενα αμιγως μεσογειακο ενυδρειο (χωρις περιεργες προσμιξεις διαφορων ειδων που απλα προσθετουν χρωμα αλλα ειναι εντελως ξενες προς το μεσογειακο χωρο) ηταν ομορφοτερο απο ενα ολοκληρωμενο Reef ενυδρειο , τοτε ειμαι σιγουρος οτι θα ειχε βρει το δρομο του σε πολλα σπιτια χομπιστων...οπως κανει το reef τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα. Τεσπα , αυτο ειναι προσωπικη αποψη και οι οποιες ενστασεις ειναι δεκτες.Δεν μπορω ομως παρα να επισημανω οτι διελυσες ενα μεσογειακο προς χαρην του reef παροτι νωριτερα ειπες οτι ειναι ευκολο για καποιον να βρει μεσογειακους οργανισμους ακομα και αν ο ιδιος δεν μπορει να βουταει (ειλικρινα στεναχωριεμαι που κατι σε κρατα μακρια απο τη θαλασσα που τοσο αγαπας)
3)Τελος , επισημανα οτι παροτι οι μεσογειακοι οργανισμοι ειναι διπλα μας , δεν ειναι και τοσο ευκολο για εναν αστικο χομπιστα να τους συλλεξει σε ενα ευλογο διαστημα και χωρις πολυ κοπο.Ξαναλεω , να συλλεξει αυτους που πραγματικα θελει και οχι καποιον απο τους εκατονταδες διαθεσιμους.
4)Η Μεσογειος ειναι μια θαλασσα που την εχω ταξιδεψει πολυ ...απο ακρη σε ακρη (και οχι με κρουαζιεροπλοιο) για μηνες ολοκληρους.Εχω δει ποσα τραβαει .. λειτουργει σαν τουαλετα δεκαδων χωρων ανεπτυγμενων και μη.Πρακτικα δεν μπορει να υπαρξει κανενας απολυτως ελεγχος αφου δεν μιλαμε για αλλιευτικη πολιτικη μιας χωρας (πχ Ινδονησια) αλλα για παρα πολλες με εντελως διαφορετικο βιοτικο επιπεδο και με εντελως ανιση οικολογικη συνειδηση.Γιαυτο η γνωμη μου ειναι οτι το Μεσογειακο ενυδρειο ειναι καλυτερα να μεινει μη δημοφιλες ..ας μεινει το ενυδρειο του νησιωτη που μενει διπλα στη θαλασσα και μπορει να το χαιρεται οπως πρεπει.
Κλεινοντας , Νικο δεχομαι τις εξηγησεις σου και σε διαβεβαιω πως σε καμμια περιπτωση δεν θελω να τσακωθω με κανεναν ...ποσο μαλλον με εναν ανθρωπο απο τον οποιο εχω πολλα να μαθω .
Φιλικα ,
Βασιλης
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tricky : 22-10-07 στις 09:27
|