Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-10-07, 17:35
Το avatar του χρήστη Filotas
Filotas Ο χρήστης Filotas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Filotas Send a message via Skype™ to Filotas
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από caverman Εμφάνιση μηνυμάτων
Συνολικά θα πάς στα 0,8W/L που είναι υπεραρκετό και με 0,48/L σαν ενδιάμεσο είναι πολύ καλά.

Αν δεν μπεί μπουκάλα CO2 μην ανάψεις τίποτα επιπλέον από αυτό που έχεις. ( DIY με τόσο φως = εγγυημένη άλγη με τους κουβάδες)

Για 0,8 (όλες οι λάμπες) συνειστώ και controller απαραίτητα.

Ξέρω ότι το Lido είναι βαθύ αλλά χωρίς σταθερή παροχή CO2 θα μπλέξεις...

καλή συνέχεια,
Caverman.
Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Θα δώ ανάλογα με τα φυτά αν θα τις χρισημοποιήσω όλες ή όχι

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chrisb Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν έχω δοκιμάσει πολλές. Από τις Arcadia (plant pro, original tropical kai freshwater) είμαι ευχαριστημένος, αλλά πιθανότατα θα υπάρχουν οικονομικότερες λύσεις σε ίδια ποιότητα. Δηλ. θέλει ψάξιμο και περισσότερες γνώμες.
Για την ώρα μπορώ να χρισημοποιήσω μόνο τις Τ5 απο την Juwel γιατί τέτοιο φωτιστικό παρήγγηλα. Μήπως κάποιος ξέρει να μου πεί για ποιές συγκεκριμένα να χρισημοποιήσω;

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chrisb Εμφάνιση μηνυμάτων
Μην το κάνεις DIY...
Έτσι ξεκίνησα και το μετάνοιωσα
τελικά με 100 περίπου ευρώ έστησα μπουκάλα 5 κιλών, μανόμετρα κλπ
και με 90 περίπου πήρα ph controller από ebay
πολύ καλύτερες συνθήκες για τα ψάρια και τα φυτά... καμία σχέση!!!!
Ακούγεται σημαντικό το κόστος, αλλά τελικά δεν γίνεται δουλειά με το DIY και ταλαιπωρούνται και τα ζωντανά με τις αστάθειες (και πιθανόν με τα υπόλοιπα αέρια -εκτός CO2- που βγάζει το μίγμα).

καλού κακού να είσαι έτοιμος για έστω ένα ανεμιστηράκι. το ενυδρείο μπορεί να ανεβάσει αρκετά πάνω από το χώρο. μην απορήσεις αν το δεις 29 βαθμούς.
Για αρχή θα μέινω με DIY αργότερα ποιός ξέρει όλο και κάτι άλλο θα κάνω. Λέω για την ώρα γιατί μέσα σε 3 μήνες απο τον Ιούλιο που ξεκίνησα με τα ενυδρεία είμαι στο 2 μου ενυδρείο και οι ευροπαίοι αρχίζουν να περιορίζονται!!!!!! Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές!!!!!!

Page generated in 0,01508 seconds with 10 queries