Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-09-07, 19:10
Το avatar του χρήστη erling
erling Ο χρήστης erling δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΛΑΡΙΣΑ
Question

Επέστρεψα μετά από έναν μήνα αρκετού διαβάσματος.

Και ελπίζω να κάνω τις τελευταίες ερωτήσεις μέχρι να αρχίσω το στρώσιμο.
Στην φωτογραφία σας δείχνω τι έχει το εσωτερικό φίλτρο. Τα χρώματα των φίλτρων είναι αυτά που φαίνονται (παιδεύτηκα για να βγάλω σωστό το μωβάκι )
Κάτω από το αριστερό φιλτράκι μπαίνουν τα "μακαρονάκια", τα οποία τελικά δεν καθαρίστηκαν πολύ καλά και μάλλον σκέφτομαι να βάλω άλλα.
Επίσης δεν έχω τελειώσει με το γενικό καθάρισμα του ενυδρείου-φίλτρου γιατί έπεσα στο διάβασμα.

Και το ενυδρείο δεν έχει χωρητικότητα 50l όπως λένε αλλά (52,2x24.3x28 ) 35,5l και βγάζοντας το φίλτρο ( 21x6.5x24) μένουν μόνο 32,2l, οπότε η αναλογία φωτισμού είναι 0,43w/l αν η λάμπα είναι όντως 14W αλλά γράφει 14/16W T8 TI 6500°K, οπότε αν είναι 16W η αναλογία είναι 0,496w/l

1. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι τι είναι αυτά τα 3 σφουγγαράκια που έχει μέσα και τι είδους "μακαρονάκια" να πάρω. Αυτά τα siropax (μάλλον λάθος τα λέω) είναι το ίδιο πράγμα που μου έχουν πει σαν "μακαρονάκια" ?

2. Επίσης θα ρωτούσα, τι είδους υπόστρωμα να βάλω μιας και τελικά είδα πως κάνει καλό (ειδικά αν έχει κάποιος δύσκολα φυτά κάτι που ίσως κάνω αργότερα), αλλά διάβασα ότι μετά από ένα διάστημα χάνει τις ιδιότητές του, οπότε πάλι με ταμπλέτες θα γίνεται η λίπανση. Αρα ποιος ο λόγος να μπει? Σκέφτομαι σωστά?

3. Για να βάλω μετά guppies (8 ), otto(2), ίσως cardinal tetra(4) και δεν ξέρω αν πρεπει κάποιο πλακόστομο, τι χαλίκι πρέπει να πάρω. Να πάρω ουδέτερο? Ισως τα ψάρια που σκέφτομαι να βάλω να είναι πολλά, για αυτό θέλω και την γνώμη σας.

Αυτά.. και ελπίζω το Σάββατο να αρχίσω το στρώσιμο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_1410_1024x768.jpg
Εμφανίσεις:  332
Μέγεθος:  69,1 KB  
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01848 seconds with 11 queries