Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 29-08-07, 18:36
Το avatar του χρήστη dr_yianni
dr_yianni Ο χρήστης dr_yianni δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-08-2006
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 149
Προεπιλογή Ψηνομαι ψηνομαι...για θαλασσα...

Εκλεισε ενα χρονο σχεδον ζωης το κιχλιδοενυδρειο μου...και μαλλον το ξεπερασα, συντομοτερα απο οτι περιμενα, μια και ηταν αναβιωση των ενυδρειων που ειχα σαν παιδι, απο το 80 εως το 91. Νομιζω πως αυτο που ηθελα παντα να εχω ειναι ενα fish only προς reef ενυδρειο. Οχι δηλαδη ενα καθαροαιμο reef αλλα κατι μεταξυ αυτου και ενος fish only ενυρειου. Ενα ενυδρειο που θα υποστηριζετε απο ζωντανο βραχο,αλλα που δεν θα βασιζει την βιολογια του εξ ολοκληρου σε αυτον.
Και επειδη καθε αρχη και δυσκολη, θα ηθελα την γνωμη των θαλασσολυκων ,βασικα ως προς το τι θα χρειαστω απο αποψη εξοπλισμου, ωστε να μετατρεψω των 450 λιτρων γλυκου σε θαλασσινο,αλλα και τι κοστος μπορει να φτασει το ενχειρημα αυτο.
Μετα απο αρκετο διαβασμα, πιστευω πως χρειαζομαι ενα καλο σκιμερ, chiller, 2 καλους κυκλοφορητες, ρεφρακτομετρο ,ενα sump ισως, και πειτε μου εσεις παρακαλω τι αλλο .
Οπως επισης, τι συνολικη κυκλοφορια νερου πρεπει να εχω , ποσα λιτρα χωρητiκοτητα να εχει το sump, ποσα watt φωτισμο (ειναι αρκετες οι 120cm, 4 χ 36 watt με ανακλαστηρες που εχω τωρα?)
Ποσα κιλα ζωντανου βραχου χρειαζομαι ? Και ποσα νεκρου ?
To ενυδρειο ειναι το jewel 450 vision, θα χρειαστει να κανω καποιες ενισχυσεις-κοντρες στη δομη του για να αντεξει το αυξημενο βαρος ?
Για ψαρια δεν εχω αποφασισει ακομα, γιατι ισως στην πορεια, μου βγει μεσογειακο.
Ειδομεν...
__________________
D c t r_
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02280 seconds with 10 queries