φιλε μου εγω πρωσοπικα δεν βγαζω νοημα απο αυτα που λες καθαρο...
Παράθεση:
Σε τι όμως υπερέχει ένα τέτοιο από ένα καλοσυντηρημένο φυτεμένο κοινωνικό ?Κατά την γνώμη μου το «βιοτοπικό» δεν έχει ούτε υψηλότερες απαιτήσεις, ούτε επειδή χαρακτηρίζεται «βιοτοπικό» είναι πάντα πιο όμορφο από ένα φυτεμένο.
|
ενα βιοτοπικο ενυδρειο υπερεχει στο οτι καλυπτει σε μεγαλυτερο βαθμο τις αναγκες των ψαριων....και οι αναγκες αυτες των ψαριων επειδη μπορει να γεννηθηκαν σε ενυδρειο στην αιχμαλωσια οπως λες δεν αλλαζουν γιατι ειναι στα γονιδια του ψαριου ,χρειαζονται εκατομμυρια χρονια οπως τοσα χρειαστηκαν για να δημιουργηθουν....ενα παραδειγμα οσες κιχλιδες αφρικης και αν μεγαλωσεις σε ενα ενυδρειο και 10 γενιες και το ενυδρειο εχει μεσα χαλικι αν μετα απο 10 χρονια στην τελευταια γεννια βαλεις αμμο ειναι σιγουρο οτι θα της αρεσει καλυτερα και θα αρχισει μανιωδος να σκαβει γιατι ειναι στα γονιδια της...
τωρα για τις συνθηκες που λες οτι υπαρχουν στη φυση οπως φωτοπεριοδος υπαρχουν χομπιστες που προσομοιωνουν και αυτες με πανακριβα μηχανηματα...
καλα για τις παραμετρους του νερου δεν το συζηταμε ειναι απαραιτητες γιατι ειναι συνδεδεμενες με ζωτικες λειτουργιες των ψαριων...
το αν εχει περισσοτερες απαιτησεις η οχι δεν νομιζω να εχει καποια σχεση...
οπως και το αν ενα πυκνοφυτεμενο ειναι ποιο ομορφο παλι σχετικο ειναι εδω αλλοι βαζουν καραβακια και δυτες στα ενυδρεια τους..
το συμπερασμα για μενα ποιο ειναι, αν θελεις τα ψαρακια σου να ειναι ευτιχησμενα και να σε ανταμοιψουν με γεννες και ομορφα χρωματα και με συμπεριφορα οπως αυτη που θα χαν στο περιβαλλον τους τοτε πρεπει να τους δωσεις κατι παραπανω απο συνθηκες και θερμοκρασια,πρεπει να μαθεις τον χαρακτηρα του ψαριου αν ενα ψαρι ειναι ντροπαλο να του δωσεις τη δυνατοτητα να κρυβεται τοτε θα το βλεπεις ποιο συχνα απο οτι αν δε του δωσεις καποια σπηλια για να το βλεπεις συνεχεια,αν θες απλα να τα διατηρεις συμφωνα με τα δικα σου γουστα απλα για να χαζευεις ενα ενυδρειο και να το δειχνεις στους φιλους σου τοτε πιστεψε με τα ψαρια δεν θα προσαρμοστουν στις δικες σου αναγκες...
τωρα για τους δισκους κανεις δεν ειπε οτι ειναι κακο να χουν φυτα επειδη δεν υπαρχουν στο περιβαλλον τους..μαλιστα αν θελει καποιος να κανει βιοτοπικο χωρις φυτα πρεπει να ναι πολυ ποιο σχολαστικος στην ποιοτητα του νερου και στις αλλαγες...
απλα η ενασχοληση με το φυσικο περιβαλλον του ψαριου η μελετη και η προσπαθεια προσομιωσης του εμενα προσωπικα με κανει να αισθανομαι ποιο κοντα στη φυση και αυτος πιστευω ειναι ο λογος που πολυ απο μας ασχολουνται με το ενυδρειο η λατρεια τους για τη φυση....επειδη λοιπον λατρευω τη φυση θα μαρεσε να βαζα αυτη στο ενυδρειο μου και οχι τις καλλιτεχνικες τασεις και τις μοδες στα ενυδρεια<βλεπε ενυδρεια τυπου αμανο η ολλανδικα κτλ>
με επιασε η πολυλογια λιγο
φιλικα Κωστας