Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis
Ανοιγουμε μια τρυπα στον παγο και τραβαμε λιγο νερο απο μεσα ωστε να δημιουργηθιε μια αποσταση 5-10 εκ. μεταξυ επιφανειας και παγου και να οξυγονωνεται καλυτερα το νερο.
|
Συμφωνώ με τον φίλο, αλλά πάντα με επιφύλαξη γιατί καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το ακραίο σημείο να παγώσει εντελώς η λίμνη.
Υπάρχουν φυσικοί και μη τρόποι, ώστε να προλάβουμε το ολοκληρωτικό πάγωμα της λίμνης. Πρέπει πάντα να τηρούνται για να μην φτάνουμε σε αυτές τις καταστάσεις.
Ο πιο απλός τρόπος είναι να έχουμε κατά την χειμερινή περίοδο μια ελαστική μπάλα στο νερό, (ξέρω, κάποιοι από εσάς θα γελάτε, αλλά αυτό είναι γεγονός) η κίνηση της ελαστικής μπάλας στην επιφάνεια του νερού δεν επιτρέπει το πλήρη πάγωμα ολόκληρης της επιφάνειας, επιτρέποντας ταυτοχρόνως και την έξοδο επικίνδυνων αερίων που παράγονται μέσα στη λίμνη, αλλά και είσιδο πολύτιμου οξυγώνου.
Ο Πιο συνήθης τρόπος, είναι βέβαια η τεχνιτή κίνηση του νερού μέσω αντλίας σε τύπο συντιβανάκι, ρυάκι ή καταρράκτη.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lucy
Να ρωτήσω κάτι ...
Ζώ σε μια από τις πιό κρύες περιοχές της Ελλάδας και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τον πάγο τον χειμώνα. Και μιλάω για γλάστρα και όχι κανονική λίμνη. Και μάλιστα σε ταράτσα!!!!! Ο πάγος είχε φτάσει τα 5-6 εκ. περίπου και τα ψάρια είναι μια χαρά, εδώ και 4 περίπου χρόνια!
Γιατί όλοι φοβόσαστε τον πάγο; Αφού τα ψάρια πέφτουν σε χειμερία νάρκη!
Και κάτι ακόμα (χωρίς να ξέρω τότε) είχα βάλει 2 φανσι τα οποία είναι κι αυτά μια χαρά!

|
Παιδιά, όπως και να το πούμε, αυτό είναι ένα ακραίο παράδειγμα που πιστεύω ότι τα ψάρια είχαν "άγιο" και δεν απεβίωσαν. Τα ψάρια δεν είναι πειραματόζωα, ώστε να μετράμε αντοχές. Μέλημα μας πάντα είναι να τους προσφέρουμε τις μέγιστες ιδανικές συνθήκες. Οι ακραίες συνθήκες που πέρασας τα ψάρια αυτά, έστω και αν τελικά επιβίωσαν, δεν σημαίνει ότι θα ισχύει πάντα.