Εγω το έβαλα πάντως σε ενυδρείο 20 λίτρων με ύψος μόλις 30cm ως εύκολο χορτάρι (είχα αποτ΄χει ήδη τρεις φορές με διάφορα άλλα). Οσο για CO2 παίζω με Excel 0,3μl, Potassium 0,5μl, (αυτά τα δυο κάθε μέρα) Iron 0,15μl και flourish 0,15μl (αυτά κάθε δυο μέρες). Φωτισμό έχω μια λάμπα Grolux 11 Watt η οποία θεωρητικά μου δίνει 0,55 Watt ανα λίτρο αλλά επειδή τα ωφέλιμα λίτρα είναι περίπου 15 πιστεύω ότι είναι αρκετό. Μέχρι τώρα είχα το φωτοπερίοδο 10 ώρων και σήμερα την ανέβασα σε 11 ώρες (ακόμα πειραματίζομαι). Είχα πάρει 3 γλαστράκια από τα οποία έβγαλα 10 φουντίτσες, μετά από 45 μέρες τις έκανα 15 και τώρα τις βλέπω ότι οι περισσότερες είναι "θεριεμένες". Αλλά....ενώ κάποια έχουν δώσει κι από το πλάι, κάποια άλλα ψηλώνουν (δείγμα ελλειπούς φωτισμού). Το περίεργο είναι ότι αυτά που ψηλώνουν είναι αυτά που είναι μπροστά κι έχουν άφθονο φωτισμό. Anyways...ακόμα πειραματίζομαι και για καλή του τύχη ο klaz παρατείνει τη στιγμή που θα χτυπιέται στα πλακάκια.
Παρόλ' αυτά μπορώ κάποια στιγμή να το κουρέψω (ή μήπως να του δώσω λεφτά για κούρεμα μόνο του); Αν μεγαλώσει στους 2,5 - 3 cm θα μου κόψει αρκετό χώρο από το ενυδρείο.
|