Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #27  
Παλιά 24-05-07, 12:25
Το avatar του χρήστη Andreas301
Andreas301 Ο χρήστης Andreas301 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 25-06-2006
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μηνύματα: 229
Προεπιλογή

Κώστα θα σου περιγράψω πώς το έκανα εγώ.
Υπήρχε ένα μπροστινό τμήμα στο ενυδρείο στο οποίο δεν είχα φυτά και στο οποίο δεν είχα βάλει υπόστρωμα (φυτών) αλλά μόνο aqualit της hobby. Λοιπόν μία μέρα αποφάσισα να κάνω δραστικές αλλαγές στο τοπίο και μεταξύ αυτών ήταν και η αντικατάσταση αυτού του τμήματος με χαλαζιακή άμμο (αγορασμένη)).
Το γεγονός ότι αυτό το τμήμα από κάτω δεν είχε υπόστρωμα - λάσπη διευκόλυνε πολύ την κατάσταση. Με ένα πλαστικό ποτήρι απομάκρυνα σιγά σιγά το aqualit, άδειασα την περιοχή μέχρι τον πάτο (φάνηκε το τζάμι) και συγκράτησα τα πλευρά, για να μην μπαίνουν πάλι μέσα τα χαλίκια, με βότσαλα.
Στη συνέχεια έπαιρνα λίγη λίγη την άμμο από έναν κουβά όπου την είχα ετοιμάσει με το ποτήρι και την έριχνα πολύ χαμηλά κατευθείαν στα σημεία που ήθελα για να μην σκορπίζεται. Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτό έγινε ταυτόχρονα με μία μεγάλη αλλαγή νερού, δηλαγή το ενυδρείο ήταν κατά το μισό γεμάτο.

Προφανώς η διαδικασία προκαλεί μία γενικότερη ταραχή στα ψάρια, όμως μεγάλες αλλαγές στο περιβάλλον τους δεν κάνουμε κάθε μέρα. Το νερό που έριξα μετά (αλλαγή νερού όπως είπαμε) είχε διπλή δόση stresscoat και επιπλέον aquavital της tetra.

Το ενυδρείο στο οποίο έγιναν αυτά είναι το RIO125. Σε λιγότερο από μία ώρα το φίλτρο είχε καθαρίσει οποιαδήποτε θολούρα (βέβαια έχω ακόμη ενα εξωτερικό)
__________________
Nemo solus satis sapit

*************
Φωτογραφίες και video από τα ενυδρεία μου



Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01425 seconds with 10 queries