Αυτό το θέμα παίρνει πάρα πολύ συζήτηση αφού είναι ακόμα υπό έρευνα τα περισσότερα είδη της οικογένειας Aequidens. Αν δεν είστε σίγουροι τι ψάρια έχετε, καλύτερα να μην τα παίρνετε αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υβριδισμού των ψαριών.
Το ψάρι στην φωτογραφία είναι μάλλον αυτό που δεν έχει περιγραφεί ακόμα από τους επιστήμονες (παρόλο που κυκλοφορεί στην αγορά πάνω από 20 χρόνια) και ονομάζεται (προσωρινά) 'Aequidens' sp. "Goldsaum" (ή αλλιώς False green terror). Σε καμία περίπτωση δεν είναι Blue Acara (Aequidens pulcher). Δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για υβρίδιο (man made fish) αφού έχει εντοπιστεί στη φύση, σε ποτάμια στο Περού (Βόρια) και στο Εκουδόρ (Νότια). Το πραγματικό Green Terror (Aequidens rivulatus) έχει εξαφανιστεί από το χόμπι σχεδόν 10-15 χρόνια τώρα λόγω των δυσκολιών και κινδύνων που υπάρχουν στο "μάζεμά" τους από τους φυσικούς του βιότοπους.
Δεν θα συνεχίσω να λέω κι άλλα γιατί όπως είπα, το θέμα είναι τεράστιο (και ακόμα ερευνάται).
Πάντως δεν είναι τόσο επιθετικό όσο το πραγματικό green terror αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την "ησυχία" του blue acara.
Μπες στον κόπο να μας δείξεις καμιά φωτογραφία και του άλλου ψαριού να δούμε ποιο είδος είναι.
__________________
Πέταλο
|