Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-03-07, 01:30
pet Ο χρήστης pet δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ιλίσια
Προεπιλογή

Κοίτα.. εγώ δεν τα μετακινώ τα αυγά. Περιμένω να δω μέσα το ψαράκι να κινείται, και τότε τα βάζω στη γεννήστρα μέσα στο ενυδρείο(όσα γλιτώσουν).
Πιάνουν fungus πολύ εύκολα, είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και στα γύρω αυγά, και τελικά χαλάνε όλα. Δε συνηστώ να χρησιμοποιήσεις μπλε του μεθυλαινίου, γιατί θα παρατηρήσεις πολλές δυσπλασίες, σε σχέση με αυτά που εκκολάπτονται φυσιολογικά.
Καλό είναι όταν βγάζεις τα αυγά, να μην έρχονται καθόλου σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, γιατί έχεις περισσότερες πιθανότητες να χαλάσουν.
Για τα μικρά τώρα... Μέσχρι την έκτη περίπου μέρα, θα παρατηρήσεις πως δεν είναι καθόλου κινητικά, και έχουν ακόμα το λεκιθικό σάκο τους.
Τώρα για το αν τρώνε, πραγματικά δε μπορώ να σου απαντήσω. Τους ρίχνω τροφή για να μην έχω τύψεις περισσότερο, παρά γιατί πιστεύω ότι καταναλώνεται. Την νεοεκκολαφθείσα αρτέμια νομίζω πως δεν την προλαβαίνουν να την φάνε, γιατί είναι πολύ κινητική για αυτά.
Αν δεν τα βλέπεις, κατά πάσα πιθανότητα κρύβονται κάτω από τα πλασικά της γεννήστρας, κρύβονται σε απίστευτες γωνιές.
Από την έβδομη μέρα περίπου, είναι πολύ πιο κινητικά και σβέλτα. Συνεχίζεις να ταίζεις με τον ίδιο τρόπο. Μέσα σε μία σύρριγγα, χωρίς βελόνα, βάζεις, λίγη ταμπλέτα από αυτή που ταίζεις τους γονείς, σπιρουλίνα, και το παλιο κόλπο με τον κρόκο του αυγού. (βράζεις ένα αυγό καλά, και διαλύεις ελάχιστο από τον κρόκο σε νερό). γεμίζεις μετά με νερό από το ενυδρείο.
Ανακινείς πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν μικροσκοπικά κομματάκια.
Με τη σύριγγα πας πάνω από τα μικρά και τους ρίχνεις μερικές σταγόνες από αυτό το νερό.
Μπορείς να δίνεις και αρτέμια, Microworms, liquifry, μπορείς να βάλεις ένα δοχείο στον ήλιο με μια φλούδα μπανάνας μέσα,για να δημιουργήσεις infusoria...η οποία λογικά είναι η κύρια τροφή τους και υπάρχει στο νερό του ενυδρείου.
Αλλαγές νερού κάνω με τον εξής τρόπο. Αδειάζω λίγα λίτρα και φέρνω ένα λάστιχο από τη βρύση και αφήνω να στάζει..μπορεί να πάρει και μια μέρα για να αναπληρώσει 20 λτ. νερό.
Αυτά! καλή επιτυχία.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01785 seconds with 10 queries