Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 10-03-07, 22:29
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.612
Προεπιλογή

Αποσπασμα απο τη συνεντευξη που εδωσε ο Ad Konings στο περιοδικο μας:

Ποια είναι η γνώμη σας για τη διατήρηση κιχλίδων, από διαφορετικές λίμνες, στο ίδιο ενυδρείο;
Λέω στον κόσμο να μην το κάνει. Κι εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ, εκτός από περιπτώσεις που λόγω έλλειψης χώρου τις διατηρούσα μαζί για καμιά εβδομάδα.

Εκτός από θέμα αρχής… υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι’ αυτό;
Εξαρτάται από τα είδη. Δεν θα κρατούσα ποτέ κανένα είδος της λίμνης Malawi με Lambrologines από τη λίμνη Tanganyika. Δεν πιστεύω ότι είναι συμβατά μεταξύ τους. Αλλά αν είχαμε Tropheus spp, τα οποία είναι πολύ δύσκολα είδη να κρατήσεις, εφ’ όσον ξέρεις να τα διατηρήσεις μπορείς να τα έχεις μαζί με m’buna. Πιστεύω όμως ότι αν συνδυάσεις είδη από διαφορετικές λίμνες θα έχεις πολλά προβλήματα.
--------------------------
Εκτος απο το παραδειγμα που λεει κι ο ιδιος, για mbuna με tropheus, που εχουν τις ιδιες διατροφικες αναγκες, αλλα και πολυ αυξημενη επιθετικοτητα (τα tropheus) οποτε πρεπει να εισαι αρκετα πεπειραμενος για να τα κρατησεις μαζι, αλλος συνδυασμος δεν μπορει να υπαρξει - οι διατροφικες συνηθειες των lambrologines ειναι διαφορετικες απο αυτες των mbuna. Ειναι ισως λιγο ιδιες με αυτες των haps, αλλα τα haps γρηγορα θα φανε τα lambrologines.
Και οχι, δεν "αποδυκνειεται πως καποιος διαβασε καπου οτι μαλαουι και τανγκανικα δεν πανε μαζι και το θεμα εξαντληθηκε εκει", και να προσεχουμε τι γραφουμε...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,16135 seconds with 10 queries