Συμφωνά απόλυτα στο θέμα της συνάρτησης του ύψους της άμμου και της κοκομετρίας της. Απλά δεν έχω βρεί πουθενά κανέναν "Χρυσό κανόνα" αυτής της συνάρτησης και έχω μόνο πειραματιστεί με τα υλικά που έχω στην διάθεση μου για να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω.
Εκ πείρας, όταν το νερό του νερού είναι ελάχιστο πάνω από την άμμο, -για κάποιο λόγο- σχεδόν πάντα αποφεύγω την 'μαύρη άμμο' (διάβασε στο κείμενο παρακάτω, νομίζω γράφει ο Calfo) και επίσης ελέγχω πιο εύκολα την απόδοση του συστήματος.
Τες πα, μεγάλη συζήτηση τα DSB/rDSB και όσο διάβασμα και αν έριξα δεν βρήκα τον "Χρυσό κανόνα" όπως είπα νωρίτερα. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι έστω και περιστασιακά -για μερικούς- είναι
αποτελεσματικότατα!
Παράθεση:
"The depth of the bed (and particle size) are critical to provide the correct conditions. If the sand bed is not deep enough, and the oxygen level does not drop enough, the sand bed will produce nitrite from the nitrate. A disaster. Conversely, if the sand bed is too deep, the entire bottom of the bed can turn anoxic and produce sulfur dioxide. If this happens the affected sand turns black. If this black area is disturbed or sampled it releases the characteristic rotten egg smell. This chemical is of course toxic"
|