Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #30  
Παλιά 20-02-07, 14:36
Το avatar του χρήστη Gorgi
Gorgi Ο χρήστης Gorgi δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 14-07-2004
Περιοχή: Αθηνα - Εξάρχεια
Μηνύματα: 287
Προεπιλογή

@Φωτη & Διονυση
Καλα ρε παιδια, αν το εχετε ηδη επιχειρησει τι να πω εγω? Παντως εξακολουθω να πιστευω/ελπιζω οτι κατι τετοιο ειναι εφικτο.
Αλλωστε πρεπει να εχω μια καλη δικαιολογια για να μπορεσω να στησω και 2ο ενυδρειο στο σπιτι μου, σωστοοοος???

@nikman
Η διακυμανση που αναφερεις οτι εχεις στο PH (7,7 με 8,2) ειναι πολυ μεγαλη και για εμενα αρκετα ανησυχητικη. Αν η αλκαλινιτη ειναι πανω απο 8-9 dKH τοτε το προβλημα σου ειναι η ελλιπης οξυγονωση του νερου και οτι και να ριξεις απο buffer δεν θα σε βοηθησει καθολου.
Να υποθεσω οτι δεν εχεις sump, σωστα?
Αποδεκτη διακυμανση στο ΡΗ ειναι 0,2 αντε 0,3 το πολυ (τελος με αρχη φωτοπεριοδου).
Αν θεωρεις οτι ο τροπος με τον οποιο μετρας το PH σου ειναι αξιοπιστος (κατι εγραψες για πεχαμετρο, μαλλον pinpoint εε?) τοτε πρεπει καπως να βοηθησεις το ενυδρειο σου να οξυγονωνεται καλυτερα.
Η αυξηση της κυκλοφοριας, ιδιαιτερα στην επιφανεια, θα σε βοηθησει. Το ιδιο θα γινει αν μπορεσεις να τροφοδοτησεις το σκιμερ σου με αερα απο το εξωτερικο περιβαλλον, αρκει να τον φιλτραρεις με ανθρακα ή/και υαλοβαμβακα για να μην περνανε βρομιες και ρυποι (καυσαερια κ.α.).

Δεν θελω να σε αγχωσω αλλα να σε κανω να ψαχτεις ετσι ωστε ΑΝ εχεις οντως προβλημα να μην χρειαστει να το λυσεις ενω θα εχεις ηδη ζωντανα στο ενυδρειο σου.

Επισης ΙΜΗΟ βιαζεσαι πολυ να προσθεσεις ζωντανα στο ενυδρειο, ακομα κι αν αυτα ειναι ευκολα (μανιταρακια, σαρκοφυτο κλπ.), ενω ακομα δεν ξερεις βασικες παραμετρους οπως ειναι η αλκαλινιτη.
Το ενυδρειο θα το εχεις για πολλα χρονια, μην σε παρασυρει η ανυπομονησια γιατι κινδυνευεις να το μετανιωσεις.

Φιλικα
__________________
Γιώργος




Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01758 seconds with 10 queries