Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 10-02-07, 17:16
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

Καταρχας να ξεχωρισουμε λιγο τα πραγματα..
Αλλο πραγμα να αγορασει κανεις τα τζαμια και αλλο να παρει το ενυδρειο ετοιμο..
Ως προς το ετοιμο ενυδρειο,
α. υπαρχουν τα ετοιμα (κινεζικα κυριως) οπου το κοστος ειναι πολυ χαμηλό και δεν συμφερει η βιοτεχνική τοπική παραγωγή τους με τίποτε..
Θα τα βρειτε σε μαγαζια του στυλ carrefοur, practiker, ikea, lidl κλπ (οχι οτι εχουν ενυδρεια ολοι αυτοί, αλλά θα μπορουσαν να εμφανιστουν οποτεδηποτε.)
Επισης σε προσφορες εμφανιζονται και σε μεγαλα εξειδικευμενα καταστηματα.
Κατακευαζονται μαζικά με τελειως απιστευτα κοστολόγια.
Η ποιοτητα κυμαινεται απο απλα ανεκτή ως μετρια.. η τιμή χαμηλή.
β. Υπαρχουν τα ετοιμα ελληνικής κατασκευής, Θα τα βρειτε στα περισσοτερα πετσοπ (της αθηνας τουλαχιστον). Μετρια ποιοτητα - μετρια τιμή. Ειδικά η προχειρότητα στις κολλήσεις και τα ηλεκτρικά τους φανερωνουν την προέλευσή τους....
γ. Τα ετοιμα κατα παραγγελια. Οπως του αντωνακακη που αναφερθηκε παραπάνω. Οταν πηγαίνουμε σε ενυδρειο κατα παραγγελία σημαίνει οτι έχουμε και τις αναλογες απαιτήσεις (σε σαμπ, σε πλατος, σε ειδικες κατασκευες, σε φινιρισμα, σε τελειωμα κλπ) Εδω πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν πληρωνουμε μονο το κρυσταλλο, αλλα και τη γνωση του κατασκευαστή. Το τελικό αποτελεσμα μπορει να ανταγωνιστει ανετα τα καλυτερα ετοιμα. Λογικο ειναι να κοστιζει και αναλογα.
δ. Τελος υπάρχουν τα επώνυμα ετοιμα.
Γενική παρατηρηση σε ολα τα επωνυμα ειναι ο ελλειπης φωτισμός εαν θελουμε να βαλουμε φυτά ή κοράλλια. Κανενα ετοιμο δεν διαθετει σωστο φωτισμό για φυτά, και πολλές φορές η αναβάθμιση του φωτισμού είναι μια δύσκολη υπόθεση.
Κυριοτεροι εκπροσωποι ειναι
Η juwel, η ferplast- cayman, η Rena και η Eheim-mp
Ειδικές περιπτωσεις καποια ειδικά ενυδρεια για marine της Aqua-medic και της Tunze, (αν και δεν τα εχω δει απο κοντά...)
Ολες οι παραπάνω εταιριες κατασκευάζουν ενυδρεια πρωτης ποιότητας.
Οι τιμες ειναι σχετικα υψηλές, κατα καιρους παιζουν και προσφορές ομως..

Και παμε στο DIY.
Εδω εξαρταται το ποσο μαστορας ειναι ο καθενας, ποσο χρονο και χώρο διαθέτει, καθως και τι εργαλεία.... Αν κανεις διαθετει ΟΛΑ η τα περισσοτερα απο αυτά, τοτε η κατασκευή ειναι απλή (και φθηνη) υπόθεση. (Και το κολλημα του γυαλλιου ειναι μαλλον το ευκολοτερο μερος..)
Ομως.... το να παρουμε τα τζαμια χονδρική και να τα θελουμε και κομενα, ρονταρισμενα και να μας τα φερει και σπιτι... ε αρχιζουμε και ξεφευγουμε στις απαιτησεις μας. (εκτος βεβαια αν ο χονδρεμπορας ειναι συγγενης μας και μας κανει χαρες..)
Σχετικό ποστ εδώ.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....C6%C1%CC%C9%C1

Ενας επαγγελματιας τζαμάς, που θα τα κοψει σωστα, θα τα ρονταρει αν χρειαζεται, θα κοψει τις κοντρες και θα μας συμβουλεψει και για τις διαφορες ποιοτητες γυαλιου ειναι οτι χρειαζομαστε....

Παντως προσφατα ανακαλυψα ενα τετοιο τζαμα στους αμπελοκηπους (Αθηνας). Καλες τιμές, συνεννοησιμος, και καταλαβαινει και απο ενυδρεια, (αν και δεν κολλαει) και μπορει να τα φερει κιολλας.
Οποιος ενδιαφερεται, 2106446389, Γιωργος.

Επισης, απο το περιοδικό του συλλογου, Ηλιας Τσαουσιδης, Παγκρατι/Καισαριανή 210 7517720 και 210 7641576 ilias963@otenet.gr
Ο δευτερος πρεπει να τα κολλαει κιολας αν θελει κανεις....
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02885 seconds with 10 queries