Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 02-01-07, 10:41
Το avatar του χρήστη jstiva
jstiva Ο χρήστης jstiva δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 27-10-2005
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηνύματα: 139
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην jstiva
Προεπιλογή Συντήρηση "Μεγάλου" Ενυδρείου

Καταρχήν Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!!

Το "μεγάλο" μέσα σε εισαγωγικά γιατί είναι μάλλον σχετική έννοια...
Σε σχέση με το 60άλιτρο που έχω αυτή την στιγμή ένα 200άλιτρο είναι μεγάλο!

Αφού εδώ και ενάμιση μήνα έχει ξεκινήσει την λειτουργία του το ενυδρείο, και όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής, έχω αρχίσει τα όνειρα για κάτι μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο - ένα 200άλιτρο που είναι ότι μεγαλύτερο μπορώ να έχω από άποψη χώρου. Εχω όμως μερικές πρακτικές απορίες και θα παρακαλούσα κάποιους πιο έμπειρους να μου πουν πως δουλεύουν αυτοί.

Αλλαγή νερού κάνω κάθε εβδομάδα 30-40% που σε αντιστοιχούν περίπου σε 20 λίτρα. Για το σκοπό αυτό έχω βρεί 2 μεγάλες φιάλες από πόσιμο νερό (από αυτές που βάζουν σε γραφεία και δημόσιους χώρους με μηχάνημα - ψύκτη) βάζω καθαρό νερό από την βρύση στην μία φιάλη συν δύο βραστήρες με βραστό νερό (ώστε να έχω θερμοκρασία 26 βαθμούς τελικά) ρίχνω αντιχλώριο, γεμίζω την άδεια φιάλη και αμέσως βάζω το έτοιμο καινούριο νερό στο ενυδρείο από την άλλη - σε ίση ακριβώς ποσότητα.

Η πρακτική αυτή δουλεύει τέλεια στο 60άλιτρο, αναρωτιέμαι όμως τί γίνεται στην περίπτωση ενός 200άλιτρου όπου το 30-40% είναι 70-80 λίτρα! Τί γίνεται εκεί? Κάνουμε μικρότερες και συχνότερες αλλαγές?
Θα ήθελα την εμπειρία όσων έχουν τέτοια μεγάλα ενυδρεία
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01505 seconds with 10 queries