Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-12-06, 16:44
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Εγω δεν νομιζω πως φταιει η ποσοτητα των βιολογικων υλικων ...σε 350 λιτρα ενα 2217 γεματο σιποραξ ή αλλο εφαμιλλο βιολογικο υλικο (και μονο αυτο) θα ηταν επαρκες αρκει το ενυδρειο να ειχε στρωσει ...

Οσο δουλευουμε με εξωτερικα κανιστρα στο θαλασσινο ,εγω προτεινω το εξης set up :
-ενα βιολογικο μονο με μακαρονι σιποραξ .Τιποτε αλλο.Αλλωστε στο
θαλασσινο ενυδρειο δεν εχουμε φυλα απο φυτα που να βουλωνουν
ευκολα το φιλτρο μας.
-ενα μηχανικο/χημικο που θα περιεχει μονο ενα σφουγγαρι και υαλοβαμβακα (+τα χημικα μας υλικα φυσικα).Αυτο θα το καθαριζουμε συχνα με μαξιμουμ καθε μηνα ...τοτε αλλωστε θα το ανοιγουμε για να ανανεωσουμε και τα χημικα μας υλικα.

Φυσικα ,τα παραπανω φιλτρα ΔΕΝ πρεπει να δουλευουν σε σειρα ...αν θελουμε να προστατεψουμε λιγο το βιολογικο μας κανιστρο ωστε να μην ''μπουκωσει'' , μπορουμε να κατευθυνουμε την εξοδο νερου του χημικου/μηχανικου φιλτρου πανω στο strainer του βιολογικου . Ετσι ωστε να μην μπαινουν στο βιολογικο μας φιλτρο μεγαλα κομματια τροφης ή περιττωματων.

Να πω οτι στο δικο μου fish only (240 λιτρα) εχω 3 λιτρα σιποραξ σε ενα ερμο Serafil 900 που δουλευει μαλιστα σε μεγαλο υψος (ζητημα να βγαζει 300-400 λιτρα/ω) . Με την διαταξη που περιγραφω παραπανω , δεν το εχω ανοιξει για καθαρισμα ποτε τους τελευταιους 8 μηνες.Δεν εχει σταματησει να δουλευει ουτε λεπτο!
Φυσικα , αμμωνια δεν εχω μετρησει ποτε στο ενυδρειο μου .

Βοηθαει βεβαια το αποτελεσματικο skimming που εχω και ισως εκει να πρεπει να επικεντρωθεις φιλε mad.Στην αγορα δηλαδη ενος καλου σκιμερ. Και οπως ειπαμε , να αφησεις το ενυδρειο σου να ''στρωσει''
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,12116 seconds with 10 queries