Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 28-11-06, 18:00
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 31-10-2005
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.930
Προεπιλογή

Γιώργο θα σου πω το δικό μου παράδειγμα, τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε πράσινη τριχοειδής στο ενυδρείο μου, κάνω λοιπόν τις μετρήσεις και βλέπω ότι τα νιτρικά ανέβηκαν και τα φωσφορικά μηδέν. τίποτα απολύτως. εν'τω μεταξύ τα φυτά εδώ και αρκετές μέρες, ακόμα και τα πιο γρήγορα, έχουν σταματήσει να αναπτύσονται εντελώς.

το συμπέρασμα μου είναι: φωσφορικά τέλος = ανάπτυξη των φυτών στοπ = αύξηση νιτρικών και άλλων θρεπτικών συστατικών = άλγη.

αυτό λοιπόν που πιστεύω στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οτι πρέπει να γίνει μία μέτρηση po4 κι αν είναι 0 ή σχεδόν 0, θα χρειαστεί ο abrous να προσθέσει λίγα, πάντα με πολλή προσοχή και τσιγκουνιά στις δόσεις.

το περίεργο της υπόθεσης είναι οτι τα φυτά του αναπτύσονται κανονικά όπως λέει σε αντίθεση με την δική μου περίπτωση κι οτι τα νιτρικά του είναι στο 10, μία όχι τόσο επικίνδυνη συγκέντρωση. στην τελική ίσως να είναι το αρχικό στάδιο όπου το ενυδρείο ψάχνει να βρει την ισορροπία του κι αυτό είναι όλο.

σίγουρα το co2 πρέπει να σταθεροποιηθεί όσο γίνεται όπως είπατε όλοι, απλά εγώ πρότεινα να γίνουν και τα τεστ μπας και βγει κανένα λαυράκι από εκεί.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 28-11-06 στις 18:38
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01285 seconds with 10 queries