Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM
Από τα μοπάνι το ένα είναι καινούργιο το ποιο πιθανό είναι το υπόστρωμα με την έλειψη γρήγορων φυτών! ή και αυτό που λέει ο dimitrig για τον καθαρισμό των υλικών.
Σημ. Η κοινώς αυτό που λέμε φρέσκο ενυδρείο
|
πολύ πιθανό ...
αν και επιμένω ότι θα έπρεπε να κοιτάξουμε και την περίπτωση του ξύλου ...
ακόμα και με το ένα καινούργιο ...
αν ήταν υλικά από το φίλτρο θα ήταν λογικό να συμβεί αμέσως με το που θα ετίθετο σε λειτουργία το φίλτρο το θόλωμα ... αλλά συνήθως είναι άσπρο και διαρκεί λίγο ... σιγά σιγά ξαναμαζεύετε πίσω στο φίλτρο ... μόνιμα ...
αν ήταν από το υπόστρωμα θα γινόταν πάλι μία από τα ίδια ... το θόλωμα θα έπρεπε να εμφανιστεί άμεσα με το γέμισμα και να υποχωρήσει μετά από μία δύο μέρες ... (εξαρτάτε πόσο δυνατό είναι το φίλτρο )
το θέμα την αιωρούμενης άλγης η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω αντιμετωπίσει και δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρη άποψη ... αλλά από αυτά που κατά καιρούς έχω διαβάσει και ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος ... είναι λίγο νωρίς να εμφανιστεί τέτοια άλγη ... δεν είναι ??? μόνο 3 μέρες μετά ??? και υποθέτοντας ότι σαν καινούργιο νερό που είναι δεν πρέπει να προστέθηκε και λίπασμα ... αλλά επαναλαμβάνω ... ποιο πολύ σαν ερώτηση το θέτω ... εξάλου στην φωτογραφία μπορώ να διακρήνω τουλάχιστων 3 φυτά τα οποία δεν θα τα έλεγα και αργής ανάπτυξης ... τα ονόματα δεν τα ξέρω σίγουρα ... ελονταία είναι το ένα ... ντοματιά μου φένετε που το είχε πει ο σωτήρης το άλλο ... και αυτό μιάζει με νούφαρα ...
από την άλλη στο ξύλο, επειδή το έχω δει να συμβαίνει και στα δικά μου ενυδρεία, να κάνει μέσα σε πολύ λίγο χρόνο το νερό καφέ ... από την στιγμή που το πρόσθετα ... για αυτό το πρότεινα σαν λύση ...
σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δήξει ...
μετά την πρώτη αλλαγή θα φανούν πολλά ...