Καταρχάς ένα μεγάλο μπράβο για την λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας που ακολούθησες αφού μας βοηθάει κατά πολύ να δώσουμε αποτελεσματικές απαντήσεις.
Να ξεκινήσω κάνοντάς σου μια ερώτηση. Μετά την αποχλωρίωση με διπλάσια ποσότητα αντιχλώριου, μύρισες το νερό να βεβαιωθείς ότι δεν έχει οσμή χλωρίνης;
(πιστεύω να χρησιμοποίησες μη συμπυκνωμένη χλωρίνη και χωρίς αρωματικά και άλλα πρόσθετα)
Είναι υπερβολή η απολίμανση του χαλικιού με χλωρίνη. Δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν.
Σε περίπτωση που δεν αποχλωρίωσες καλά το χαλίκι (έχει μείνει διάλυμμα χλωρίνης), η πιθανότητα να στρώσει το φίλτρο σου είναι μικρή.
Θα σου πρότεινα να κάνεις μια αλλαγή νερού 50% και να προσθέσεις και πάλι την διπλάσια συνιστώμενη ποσότητα αντιχλώριου (για ολόκληρο τον όγκο του ενυδρείου). Αφού το κάνεις αυτό, φρόντισε να κρατήσεις τα επίπεδα της αμμωνίας στα 3 mg/l (είτε προσθέτοντας, είτε αφαιρώντας με αλλαγή νερού). Το Σάββατο (που θα έρθεις στο Σύλλογο), πάρε χρησιμοποιημένα υλικά φίλτρου (από το τρίμετρο με τις αφρικάνες - ζήτα από κάποιον υπεύθυνο στα γραφεία) για να μπολιάσεις το φίλτρο σου και να επιταχύνεις την όλη διαδικασία. Θα πρέπει να παρατηρήσεις σταδιακή μείωση της αμμωνίας μέσα σε ένα 24ωρο.
Οι σκληρότητες και το pH που μετράς είναι σε φυσιολογικότατα επίπεδα.