Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #31  
Παλιά 03-10-06, 09:58
Το avatar του χρήστη jstiva
jstiva Ο χρήστης jstiva δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 27-10-2005
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηνύματα: 139
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην jstiva
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsikis
Φίλε jstiva καλώς ήρθες στην παρέα.

Απαντώ λοιπόν στα ερωτήματά σου τα οποία ειναι σεβαστά και άξια προσοχής.

1) Αναφέρεις πως κάποιος μπορεί να ασχολείται χρόνια άσχετα με τον αριθμό των post..
Και εσύ είσαι σε θέση να γνωρίζεις με το ποιόν μιλάς ?
Λές ότι "Το λάθος συγχωρείτε η ανευθυνότητα όχι"..
ΚΑι σου απαντώ.....
Εγώ είμαι ανεύθυνος απέναντι σου...Τι κάνεις?
Πράτεις σύμφωνα με την ανεύθυνη απάντηση μου...Και καλά κάνεις μια και δεν γνωρίζεις...Γι'αυτό άλλωστε ρωτάς.
Και άν όλα πάνε στράφι?
Πολλά τα παραδείγματα ανευθυνότητας φίλε μου γύρω μας.
Και δόξα το θεό τα ποσοστά στο GAB είναι υπό εξαφάνιση..

2) Θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως τα πιο έμπειρα μέλη κάνουν άριστη δουλεια...
Ακόμα και ένας νέος να απαντήσει και είναι λάθος αυτοί όχι μόνο θα διορθώσουν αυτόν που απάντησε αλλά θα συμβουλέψουν με μεγάλη χαρά και αυτόν που ρώτησε...
Οπότε το καλύτερο για εμένα "Δεν ξέρεις?, Δεν είσαι σίγουρος?" καλύτερα σιώπα και ανέμεινε απάντηση από κάποιον που είναι παθών..Πως θα είσαι σίγουρος για την σωστή απάντηση? Δεν είσαι... Αλλά θα διορθωθει σίγουρα από τον πιό έμπειρο εάν είναι λάθος..και θα επιβραβευθει στο σωστό..
Ρίξε λίγο ψάξιμο και θα δείς αρκετά παραδείγματα.

3) Λές ότι "Ακόμα το να απαντήσει ένας "νέος" σημαίνει ότι είδε την ερώτηση νωρίτερα από κάποιον "παλιό" , δίνοντας έτσι το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της "γρήγορης απάντησης" και της ζωντάνιας στο φόρουμ."
Πρίν ρωτήσεις λοιπόν καλύτερα να ψάξεις γι'αυτό που σε ενδιαφέρει και όχι ρωτώντας να πάρεις απάντηση από κάποιον που απλά είδε την απάντηση από κάποιον παλιό χωρίς να ξέρει εάν ειναι όντως το σωστό χωρίς να είναι παθών ή έστω λιγάκι σίγουρος.
Εδώ κολλάει το "Το λάθος συγχωρείτε η ανευθυνότητα όχι"????

4) Παραπομπή στην απάντηση 2...

5) Σαφώς και αναφέρομαι(μαστε) στα άτομα τα οποία χωρίς λόγο ποστάρουν εδώ και εκεί χωρίς να είναι σίγουροι για την ορθή απάντηση αλλά και το γιατί ποστάρουν!!!


Φιλικά
tsikis

Καλώς ήρθες και πάλι.
Καλώς σας βρήκα! Να σου απαντήσω "εν συντομία":

1) Οχι δεν ξέρω με ποιόν μιλάω. Για ότι κάνω όμως είμαι εγώ υπεύθυνος - όπως πάντα συμβαίνει στην ζωή - και όχι αυτός που μου το είπε. Αρα αν μου πει "βούτηξε το ψάρι σε οινόπνευμα" απλά δε θα το κάνω... Ακόμα έχω την συνήθεια να περιμένω απάντηση από περισσότερους και όχι από έναν. Αν κάποιος κάνει ότι του πει ο πρώτος τυχόντας χωρίς να το σκεφτεί ή περιμένει και άλλες γνώμες τότε δεν του φταίει κανείς για οτιδήποτε συμβεί.

2) Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι κάνουν άριστη δουλειά - και αγόγγυστη θα πρoσθέσω

3) Λέω ότι η γρήγορη απάντηση είναι ένδειξη ότι το φόρουμ είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Η απάντηση κάποιου - ακόμα και αν δεν ξέρει την απάντηση στο πρόβλημα σου αλλα απλά μοιράζεται την αγωνία σου και μόνο - είναι σημαντικό πολύ πράγμα.


Απαντώντας στον φίλο nikitasp να πω ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα απλά και καλοπροαίρετα. Εχω την αίσθηση ότι κανείς δεν είχε την πρόθεση να προσβάλλει κάποιους άλλους, απλά καυτηριάστηκαν κάποια φαινόμενα λανθασμένων απαντήσεων που δόθηκαν. Γνώμη μου ότι αυτό ίσως δεν έγινε αρκετά σαφές γι' αυτό και έγραψα ότι έγραψα για να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτό νομίζω λέει στην παράγραφο που έκανα quote (στο 5) και ο tsikis.

ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ όμως με τα γραφόμενα του φίλου Τzimakou. Οταν κάποιος φτιάχνει ένα ιδιωτικό forum τότε αυτόματα παραχωρεί το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου σε αυτούς που συμμετέχουν - υπό την προϋπόθεση τι δεν είναι υβριστικοί και προσβλητικοί. Δεν είναι δυνατόν να απαιτεί να γράφουν αυτά΄που αυτός θεωρεί σωστά και αρέσουν σε εκείνον. Αλλιώς ας μην φτιάξει φόρουμ συζητήσεων αλλά να φτιάξει ένα site με άρθρα για ενυδρεία π.χ. και είναι με όλους εντάξει. Οποιος θέλει τον διαβάζει και συμφωνεί και όποιος δεν θέλει όχι....
Επίσης κατά την εγγραφή μου σε αυτό το φόρουμ αλλα και σε άλλα αυτόματα συμφώνησα με κάποιους όρους. Δεν είδα πουθενά ότι άπαγορεύεται να έχω και να εκφράζω τις δικές μου απόψεις - υποχρεούμαι να τις τεκμηριώνω.... Αν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν το έχω καταλάβει παρακαλώ ας μου επισημανθεί από κάποιον και αποχωρώ αυτόματα.

Και όσο για το site που λες (δεν γνωρίζω για πιο μιλάς) ότι συμμετέχεις - θεωρώ αυτό που γίνεται από τους moderators (έχω υπάρξει και τέτοιος για πολύ καιρό σε άλλα φόρουμ) - άκρως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Συγχωρείστε μου που ξέφυγα λίγο από το θέμα αλλα η τοποθέτηση του tzimakou άγγιξε ευαίσθητες "χορδές" μου.

Κλείνοντας σαν γενικό συμπέρασμα θα πω ότι μέσα σε ένα φόρουμ ο καθένας χτίζει σιγά σιγά την εικόνα του, εδραιώνει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του. Το να πεις σε κάποιον μην απαντάς "γιατί δεν ξέρεις" από την στιγμή που δεν το καταλαβαίνει μόνος του δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Διατρέχεις τον κίνδυνο να παρεξηγηθείς από κάποιους, κάποιοι να προσβληθούν, άκρη δεν θα βγάλεις και γενικά δεν δίνεις καλή εικόνα. Απλά σιγά σιγά τέτοια άτομα απομονώνονται, περιθωριοποιούνται και στο τέλος σιωπούν από μόνα τους ή συντονίζονται με τους υπόλοιπους.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jstiva : 03-10-06 στις 10:05
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,04742 seconds with 10 queries