Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 22-09-06, 20:22
Το avatar του χρήστη kastmaniac
kastmaniac Ο χρήστης kastmaniac δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 25-08-2006
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Μηνύματα: 121
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kastmaniac
Προεπιλογή

Έχω χρησιμοποιήσει και εγώ στο παρελθόν και ακόμα χρησιμοποιώ σε ένα εξωτερικό βοηθητικό φίλτρο που έχω μακαρόνι. Η "σκόνη" είναι φυσιολογική ειδικά στην αρχή μιας και το μακαρόνι έχει μείνει εκτός νερού οπότε και τα στερεα μέρη του έχουν τριφτεί αρκέτα. Με τον καιρό και αφού βυθιστεί θα είναι εντάξει. Λογικά μετά από λίγες πλύσεις θα εξαφανιστεί η "θολούρα". Για την συγκεκριμένη μάρκα δεν έχω πληροφορίες αν και χρησιμοποιώ συνήθως μακαρόνι της Eheim που έχει τη λιγότερη "σκόνη" από όλα τα υπόλοιπα (κάποια φτηνότερα είναι περισσότερο πορώδη). Λογικά σε λίγο χρονικό διάστημα η "σκόνη" θα κάτσει. Πληροφοριακά εντελώς κάθε 6 μήνες προχωρώ σε μερική αντικατάσταση (30%) στο μακαρόνι αν και δεν είναι απόλυτα απαραίτητο (απλά με τον καιρό ειδικά αυτό που είναι πάνω πάνω ή μπροστά "ψιλομπουκώνει"). Μπορείς επίσης να το βάλεις στα ειδικά "καλτσάκια" που κυκλοφορούν για να μειώσεις ακόμα περισσότερο το φαινόμενο και να είναι και η αντικατάσταση του πιο εύκολη. Ένα επίσης εξαιρετικό υλικό (όχι κεραμικό αλλά εξαιρετικό σε φίλτρανση) είναι το eheim substrat pro kai to siporax.
__________________
May the Force be with you!






Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01388 seconds with 10 queries