Λοιπον φιλε μου αν και πρωταρης στον χωρο,θα επιχειρησω να σου απαντησω μιας και πριν λιγους μηνες εφτιαξα μονος μου ενα ενυδρειο ακριβως οσο οι διαστασεις σου.Λοιπον ειναι παρα πολυ απλο και οικονομικοτερο απο το ετοιμο.Η βαση εγινε απο κοιλοδοκο 4αρα και ντυθηκε απο mdf.Απο κατω υπαρχει ανεση χωρου για το σαμπ,το οποιο ουσιαστικα ειναι ενα εξωτερικο φιλτρο πολλαπλων λειτουργιων που το φτιαχνουμαι μονοι μας και εχει διαφορα διαμερισματα.(Φωτο 1).Μεσα εφτιαξα και ενα πυργο υπερχειλησης με αποχετευση στον πατο του για να αδειαζει στο σαμπ με ασφαλεια.Η αντλια 1600 λιτ/ωρα για μενα ειναι μικρη αν η σταθμη σου ειναι τοσο ψιλα.Την πατησα και ο ιδιος .2500αρα τουλαχιστο πιστευω εγω.Οσο για τα τζαμια καλυτερα να πας οχι σε τζαμα αλλα σε εργοστασιο επεξεργασιας υαλοπινακων.Τα δικα μου για ενυδρειο 1.50Χ50Χ70 τα αγορασα 75 Ευρω!!!!.Ψαξτο λιγο.
Η βαση μαζι με τις κοιλοδοκους απο σιεδερα και τα ξυλα της μου βγηκε λιγο τσουχτερα στα 700 ευρω αλλα εγινε επιπλο για σαλονι.Οσο για το καπακι εκανα την καλυτερη λυση για μενα.Κρεμαστο φωτιστικο απο το ταβανι μου με 2 λαμπες 1.50 μετρου Τ8(Αν δεν σου φτανουν βαζεις 2 τετοια φωτιστικα) τελειως διακριτικο και ομορφο.Τιμη φωτιστικου χωρις λαμπες 50 Ευρω απο μαγαζι για φωτιστικα.Μην ζητησεις φωτιστικο για ενυφρειο θα σε κ*λ*πιασουνε!Οσο για τα υπολοιπα εξοδα υπολογισε καμια 100 ευρα για σιλικονες και υλικα φιλτρου α...και καμια 150αρα μια καλη αντλια.Δηλαδη με μια χιλιαρα εφτιαξα ενα ενυδρειο επιπλο για το σαλονι μου.
Τωρα οσο για τις κολλησεις γινοντα σχεδον παιχνιδι ,γιατι τα τζαμια λογω βαρους καθονται τελεια.Προσοχη στο γωνιασμα...Ααααα παρε και κανα 2 ατομα να σε βοηθησουν ειναι αποαραιτητο...Καλη αρχη.Η δικια μου εμπειρια πιστευω να βοηθησε..Υ.Γ στις φωτο φενετε η θεση του σαμπ καθως και το φωτιστικο

.