Αμαν συμφορά που μας βρήκε!
Τι μου κάνατε(άλλος από το κεφάλι μου δεν φταίει φυσικά) ρε παιδιά, όλη την ώρα πάνω από την ανεμώνη είμαι από χτες, μην τυχών και τα τινάξει και δεν το πάρω χαμπάρι έγκαιρα.
Είχα μια ιδέα πως είναι αρκετά δύσκολες, αλλά δεν φανταζόμουνα σ αυτό το σημείο, τρέχουμε τώρα λοιπόν.
Και το παλικάρι στο μαγαζί, κανένα πρόβλημα μου λέει, είναι από τις ανθεκτικές, μόνο που δεν ζούνε και πολύ καιρό, κανα εξάμηνο άμα σου βγάλει καλά θα είναι…
Τώρα το κακό έγινε, να δούμε απλά πως θα τη βγάλουμε με λιγότερες απώλειες.
Λίγο για την ιστορία, από χτες το βράδυ το έριξε στις βόλτες, παράτησε το μέρος που την είχα στήσει, και έφερε βόλτα σχεδόν όλο το ενυδρείο.
Τέλος πήγε και χώθηκε από την πίσω μέρος, κάτω από το φίλτρο και το skimmer.
Την ξαναέβαλα χαμηλά, αλλά από την μπροστινή μεριά, είπαμε μην γίνει τίποτα κακό και δεν το πάρω χαμπάρι!
Και πείτε μου τώρα φίλοι μου, πως θα καταλάβω αν το κακό(ελπίζω να μην χρειαστεί να γίνει η διάγνωση αυτή)έχει γίνει;
Τι κάνει; Αλλάζει χρώμα; Μικραίνει; Τι ακριβώς γίνεται, γιατί εδώ πια δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο ψάρι που βλέπεις αμέσως αν έχει μετακομίσει σε τόπους λιγότερο αλμυρούς..
Σήμερα μετά τον όλο πανικό στήθηκα και την παρατηρούσα προσεκτικά, είδα πως λίγα από τα πλοκάμια της έχουν χάσει τη ζωντάνια τους, πώς να το πω, σαν να έχουν ‘ξεραθεί’ έχουν λεπτύνει και σκουρύνει κατά κάποιο τρόπο.
Είναι κάποιο κακό σημάδι μήπως αυτό;
Πώς να βοηθήσω λιγάκι την κατάσταση; Μια μικρή αλλαγή νερού θα έδινε ένα χεράκι ή δεν αλλάζει τίποτα;
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα αλλάξει 10 λίτρα, να αλλάξω καμιά δεκαριά ακόμα μήπως;
Accnt, όταν λες με τόσο πληθυσμό δεν πρέπει να ταΐζω, τι εννοείς;
Να μην ταΐζω δηλαδή καθόλου, ούτε τα ψάρια με την αρτέμια;
Και έχω δηλαδή πολύ κόσμο ήδη μέσα;
Αχ, η ανυπομονησία τι κάνει…
Για τις λάμπες τώρα.
Φίλε μου netblues μου έλυσες αρκετές απορίες.
Γιατί αναρωτιόμουνα πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές τιμής για τις ίδιες λάμπες.
Δεν έχω όμως καταλάβει πολύ καλά τα περί PC.
Αυτές που έχει το ενυδρείο μου από τη μάνα του τέτοιες είναι;
Light unit : 2 x PL 13 Watt , όπως αναγράφεται στα χαρακτηριστικά.
Και είναι λεπτοί σωλήνες, γυρισμένοι όπως λες και για τις PC.
Το παράξενο όμως είναι πως η μία τους πλευρά δίνει άσπρο φως, και η άλλη μισή μπλε.
Μιλάμε για τα ίδια πράγματα;
Μάλλον σε αυτή τη λύση θα καταλήξω, αλλά σε κάτι χειροποίητο.
Και αυτό όχι τόσο των αρκετά ανεβασμένων τιμών, αλλά περισσότερο λόγω των διαστάσεων του ενυδρείου.
Η πρόσοψη του είναι 50 πόντους, αλλά όλες οι ράμπες που είδα στο link που μου πρότεινες, αλλά και αλλού, αρχίζουν από 60 πόντους.
Οπότε θα έχω πρόβλημα στη στήριξη..
Λίγη σπαζοκεφαλιά τώρα να δω τι τρόπος μπορεί να υπάρχει για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.
Ισως ένα είδος κουτιού από ξύλο ή μεταλικό, και μέσα να βάλω λάμπες και μπαλάστ.
Από την κάτω μεριά ένα πλεξι για να μην πετάγονται τα νερά, μιας και τίποτα δεν είναι στεγανό.
Οι δυο λάμπες που είδη υπάρχουν, συν μια ακόμα 9 watt πιστεύετε πως αρκούν;
Αυτά για την ώρα, βλέπω πως έχω γράψει ήδη ένα κατεβατό και σίγουρα θα σας έχω ζαλίσει.
Ελπίζω μόνο το επόμενο ποστ μου, να μην είναι για μνημόσυνο