Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 18-07-06, 22:22
pet Ο χρήστης pet δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 01-05-2006
Περιοχή: ιλίσια
Μηνύματα: 196
Προεπιλογή Ασθένεια ή δυσπλασία?

Γειά σας!

Από τα 7 corydoras sterbai που έχω αγοράσει εδώ και λίγο καιρό, παρατήρησα πως δύο από αυτά, δεν είναι αρτιμελή!

Καταρχήν, μετρήσεις κάνω συχνά, γιατί το φίλτρο είναι καινούργιο ( το μπόλιασα με υλικό από το στρωμένο παλιότερο) και νιώθω ανασφάλεια. Δεν έχω αμμωνία ή NO2. Καθαρίζω σχεδόν κάθε δύο μέρες το βυθό, προσεκτικά... Γενικά οι ιστορίες με corydoras που πεθαίνουν ξαφνικά με έχουν επηρεάσει άσχημα!

Στο θέμα μας. Ένα από αυτά έχει ένα κομμένο μουστάκι, αυτό όμως ήταν από την αρχή έτσι. Στο μαγαζί η επιλογή έγινε στην τύχη, και δεν τα διάλεξα ένα ένα προσεκτικά. Το μόνο κριτήριο ήταν πως στο tank που τα φιλοξενούσαν δεν υπήρχε κανένα νεκρό.

Το άλλο, δεν έχει πίσω πτερύγια καθόλου (έχει δύο σημαδάκια στη θέση που έπρεπε να έχει), αυτά τα μικρά που τα χρησιμοποιούν σαν ποδαράκια όταν ψάχνουν στην άμμο. Του λείπει και ένα κομμάτι της ουράς. Μοίαζει περισσότερο σαν να μην είναι συμμετρική.
Αυτό βέβαια θα μπορούσε να είναι ασθένεια, δεν έχει όμως ξέφτια στα πτερύγια του, όπως στο φιν ροτ. Πιστεύτε πως θα έπρεπε να αρχίσω θεραπεία? Σκέφτομαι από την άλλη μήπως είναι κάποια δυσπλασία. Είναι και το μικρότερο...

Γενικά, μόνο τις τελευταίες μέρες μπορώ και τα παρατηρώ. Έχουν ξεθαρρέψει αρκετά, τις προηγούμενες μέρες ένιωθα πως και μόνο που περπατούσα κοντά τους, τα άγχωνα.


Υ.Γ. Ψιλό χαλίκι για υπόστρωμα, δεν υπάρχουν συγκάτοικοι, 50λτ. καθαρά
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01648 seconds with 10 queries