Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 10-07-06, 15:17
Το avatar του χρήστη klaz
klaz Ο χρήστης klaz δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 13-09-2005
Περιοχή: εις την συμπρωτευουσαν....
Μηνύματα: 3.900
Προεπιλογή αν ουτε αυτο δεν σε βοηθησει....

Η αύξηση της Ολικής ή/και της Ανθρακικής σκληρότητας είναι σαφώς ευκολότερη υπόθεση και γίνεται απλά με τη χρήση κομματιών ασβεστόλιθου, είτε σαν decor ή και σαν υλικό φιλτραρίσματος. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε Διττανθρακικό Νάτριο, για τον ίδιο σκοπό, με μεγάλη επιτυχία.
Επειδή η ποσότητα Διττανθρακικών στο νερό δεν είναι μεγάλης σημασίας δεν υπάρχει περίπτωση υπερδόσης η ποσότητες που μπορεί να χρειαστούν για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα μπορεί να μας δώσουν την αίσθηση πως σίγουρα έχουμε κάνει λάθος. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.
Καλό είναι να ξεκινήσουμε πάντως με μία συγκέντρωση Διττανθρακικού Νατρίου, της τάξης των τριάντα γραμμαρίων ανά εκατό λίτρα νερού (30g/100l) και να αυξήσουμε την ποσότητα σταδιακά εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο.
Δεν πρέπει να μπερδεύουμε το Διττανθρακικό Νάτριο με το Υδροξείδιο του Νατρίου. Το Υδροξείδιο του Νατρίου δεν έχει δυνατότητα σταθεροποίησης και η υπερβολική δοσολογία είναι πολύ εύκολη με μοιραία αποτελέσματα για τη βιολογία του ενυδρείου μας και την καλή υγεία των υδρόβιων οργανισμών που διατηρούμε σε αυτό.
Σε περίπτωση που σε αλκαλικό νερό επιχειρήσουμε να ανεβάσουμε το pH χωρίς προηγουμένως να κάνουμε μία μερική αλλαγή νερού (25% - 30%), τότε το ελεύθερο Αμμώνιο (NH4+) θα μετατραπεί ξαφνικά σε τοξική Αμμωνία (NH3). Τα χρήσιμα βακτηρίδια που διασπούν το NH4+ χρειάζονται τον ανόργανο άνθρακα για να αυξηθούν. Όταν λοιπόν το pH στο ενυδρείο μας «πέφτει» σημαίνει πως η ποσότητα των ανθρακικών αλάτων είναι μικρή και έτσι ανίκανη για να τροφοδοτήσει επαρκώς τα νιτροφάγα βακτηρίδια. Το αποτέλεσμα μιας αύξησης του pH χωρίς προηγουμένως να έχουμε κάνει μία μερική αλλαγή νερού (25% - 30%) θα είναι η απότομη αύξηση του NH4+. Μία απότομη αύξηση του pH σε αυτήν την περίπτωση θα είναι μοιραία αφού θα δημιουργηθεί αυτόματα ελεύθερη Αμμωνία (NH3).
Όσο υψηλότερο λοιπόν το pH τόσο περισσότερη NH3 δημιουργείται από το NH4+.
Ποτέ δεν θα πρέπει να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε το pH του νερού χωρίς μία μερική αλλαγή νερού πριν.
Ποτέ δεν πρέπει να ανεβάζουμε ή αντίστοιχα να κατεβάζουμε την τιμή του pH σε ένα ενυδρείο που περιέχει ψάρια περισσότερο από 0,2 της μονάδας ανά εικοσιτετράωρο.
ΥΓ.παρμενο απο το γη& υδωρ......
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01800 seconds with 10 queries