Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-06-06, 01:49
genetix Ο χρήστης genetix δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γη :-)
Προεπιλογή Ιδέα για ψύξη με ανεμιστηράκια

Καλησπέρα σε όλους!

Μετά από την απότομη, για άλλη μία φορά, άνοδο της θερμοκρασίας, και αφού βαρέθηκα να συμπληρώνω(με απεσταγμένο) το νερό που εξατμίζεται από την ψύξη με το ανεμιστηράκι, σκέφτηκα κάτι σε απλή ιδιοκατασκευή για ψύξη.
Το όλο πρόβλημα με το ανεμιστηράκι είναι ότι χτυπάει πάνω στην επιφάνεια του νερού του ενυδρείου και το εξατμίζει(αρκετά).
Η ιδέα μου είναι ένα ξεχωριστό δοχείο με νερό στο οποίο θα μπορούμε να ανεμοδέρνουμε την επιφάνειά του με όσα ανεμιστηράκια θέλουμε. Με έναν κυκλοφορητή θα περνάμε το νερό του ενυδρείου μας μέσα από αυτό το δοχείο(εννοείται χωρίς να ανακατεύεται με το νερό του δοχείου, απλά θα περνάει με κάποιο σύστημα σωληνώσεων). Το νερό του ενυδρείου θα παίρνει σιγά-σιγά τη θερμοκρασία από το νερό του δοχείου(που λόγω ανεμιστήρων είναι πολύ χαμηλότερη). Ένας τρόπος για να περνάει αρκετή διαδρομή το νερό του ενυδρείου μέσα στο δοχείο(αυτόν σκέφτηκα στα γρήγορα) είναι αλφαδολάστιχο τυλιγμένο σε κάτι(σαν πηνίο δηλαδή). Δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή για να κάνω σχεδιάγραμμα αυτού που έχω στο μυαλό μου. Ελπίζω να καταλάβατε την γενική ιδέα της κατασκευής. Ο σκοπός της είναι να μην επιρρεάζεται η χημεία του μερού του ενυδρείου από τη εξάτμιση του νερού. Το νερό που είναι στο δοχείο ας ανεβάσει και 500 βαθμούς σκληρότητα, δεν μας ενδιαφέρει, απλά μία φορά την ημέρα συμπληρώνουμε με νερό βρύσης.
Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμοιο? Εγώ λέω αύριο να κάνω ένα πειραματάκι να δω αν δουλεύει. Καλές ζέστες!!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01432 seconds with 10 queries