Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #15  
Παλιά 20-06-06, 17:52
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow Βιότοπος? ...Ποιος βιότοπος?

Θα πω κι εγώ μια γνώμη...
Νοιώθω ότι είναι καθαρά ανθρώπινη, δική μας, εγκεφαλική "ιδεοληψία", το να λέμε ότι αυτό ή εκείνο το ενυδρείο είναι βιότοπος και άρα είναι καλύτερα ή χειρότερα ή λάθος, για τα ψάρια.
Προσπαθούμε εμείς να κάνουμε ένα βιότοπο, όπως νομίζουμε ότι είναι το αντίστοιχο πραγματικό περιβάλλον, αλλά (ρωτάω) έτσι είναι τα πράγματα?
Κατ' αρχάς για να κλείσω (για 'μένα) το θέμα σχετικά με τα ψάρια, νομίζω ότι δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το αν μοιάζει με τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους, γιατί ούτε έζησαν ποτέ εκεί, ούτε το είδαν στην τηλεόραση, ούτε σε φωτογραφίες του National Geographic... (αυτό αντίθετα, δεν ισχύει/αφορά τα άγρια, που πιάστηκαν και μπήκαν εκ των υστέρων σε ενυδρεία).
Προσωπικά τείνω να πιστέψω ότι όλα τα ψάρια ενυδρείων, προτιμούν ο χώρος να είναι όπως εκεί που γεννήθηκαν και πρωτογνώρισαν ή (αν οι συνθήκες εκεί ήταν άσχημες) όπως εκεί που "πρωτοχάρηκαν"... Ολα τα υπόλοιπα είναι δικά μας "κολλήματα"...
Φυσικά, είναι πολύ σεβαστή η προσπάθεια κάποιου να προσπαθήσει να στήσει μια προσομοίωση κάποιου περιβάλλοντος, αλλά για μένα θα είναι πάντα προσομοίωση... Και θα απέχει πάντα από το πραγματικό, όχι τόσο εμφανισιακά (αυτό είναι εύκολο να το πετύχει κάποιος) αλλά ουσιαστικά.
Πιο πολύ σημασία έχει να τους δώσουμε αυτό που πραγματικά χρειάζονται (καθαρό νερό με τις εκάστοτε συνθήκες του κάθε είδους, άπλετο χώρο, σωστό φωτισμό και θερμοκρασία, κρυψώνες, φυτά αν τα χρειάζονται, σωστή τροφή, παρέα, ζευγάρωμα κλπ κλπ), παρά να πασχίζουμε να πετύχουμε την εμφάνιση του ενυδρείου να μοιάζει με τις φωτό που έχουμε δει στη Ταγκανίκα ή στη... Βόλβη και μετά να αλλάζουμε νερό κάθε μήνα ή να τα βάζουμε να χορεύουν υποχρεωτικά... Black Sabbath ή... Καζατζίδη ! Η να τα κρατάμε ξάγρυπνα μέχρι τις 3 το πρωί, επειδή πήγαμε στην ταβέρνα και ξεχάσαμε τα φώτα αναμμένα (αυτό το λέω για 'μένα... )
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01454 seconds with 10 queries