Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 12-06-06, 09:30
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Πολύ καλά λοιπόν.
Το τι πρέπει να κάνεις αν ξαναγεννήσουν είναι πολύ απλό (όσο αστείο κι αν ακούγεται αυτό).
Καταρχάς πρέπει να γνωρίζεις ότι τα 100 λίτρα είναι πολύ λίγα για ένα ζευγάρι severum χωρίς να υπάρχουν άλλα ψάρια μαζί τους. Μην ξεχνάς ότι τα ενήλικα άτομα ξεπερνούν άνετα τα 20 εκατοστά του μέτρου. Οπότε, ένα ενυδρείο μήκους 1,20 m και χωρητικότητας 200 τουλάχιστον λίτρων θα ήταν, για αρχή, πολύ καλύτερο για το ζευγάρι.
Το δεύτερο βήμα είναι η επιλογή των συγκατοικων τους. Εκεί έχεις δύο απλές επιλογές:
1. Αφήνεις το ζευγάρι μόνο του σε 200 λίτρα ή
2. Επιλέγεις λίγα ψάρια (μικρότερα) που να ταιριάζουν με τα severum και να μην προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα όταν θα υπάρχουν μωρά στο ενυδρείο.
Αποφασίζεις, λοιπόν, και μας λες.

Από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσφέρεις τις ιδανικές (όσο μπορείς τουλάχιστον) υδάτινες συνθήκες (το κατάλληλο pH-GH και πολλές αλλαγές νερού, σωστή θερμοκρασία, σωστά διακοσμημένο ενυδρείο, κλπ), πλούσια διατροφή, αρκετή παρατήρηση και πολλή υπομονή (μπορεί να φάνε κάμποσες γέννες μέχρι να τα καταφέρουν).
Αν τηρήσεις τα παραπάνω, τα υπόλοιπα (γέννηση-γονιμοποίηση αυγών, προσοχή και μεγάλωμα του γόνου) θα τα αναλάβουν οι γονείς.
Απλά θα πρέπει μετά από μερικές εβδομάδες να έχεις έτοιμο ένα ενυδρείο 80-100 λίτρων για να υποδεχτεί τα μωρά ώστε να τα μεγαλώσεις σωστά πριν τα δώσεις.
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02246 seconds with 10 queries